Klara Goliger – Solokonsert

Arrangör Kulturakademin och Pustervik
Datum måndag 29 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

I samband med Kulturakademins workshop för musikbranschen tidigare under dagen öppnar vi på kvällen upp för alla intresserade att ta del av en gratis och unik spelning med Göteborgsbaserade artisten Klara Goliger.

MER OM ARTISTEN

Klara Goliger spelar finlemmad men stringent popmusik. Hennes debutalbum, “The Piano Chair” befinner sig enligt Göteborgs-Posten på “en närmast sensationellt hög nivå” och utnämndes till det bästa albumet från Göteborg 2022. Hennes musik har influenser från flera håll – Fiona Apple och Björk för att nämna ett par. Låtarna är personliga men vill ge uttryck för något allmänmänskligt – mycket handlar om att känna sig maktlös inför sina känslor. Musiken har en nakenhet och värme som förstärks av fångande melodier i kraftfulla arrangemang.

Debutalbumet firades i stor skala på Pustervik. Sedan dess har Klara hunnit med att spela på en mängd scener och festivaler. “När Klara sätter sig vid pianot och spelar de flesta av låtarna från debutalbumet är hon så säker och tydlig i sitt sätt att spela sin musik att det bara är att åka med och bli begeistrad” skrev recensent Daniel Claeson efter att ha sett en av Klaras konserter på hemmaplan.

ÖVRIG
Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.