Klubb Instant: Janice

Arrangör Luger & Instant
Datum fredag 9 mars
Insläpp 22.00
Pris 140
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

JANICE [SE]
Med singlarna "I Got You", "Queen" och "Answer" i ryggen och snart det kommande albumet "Fallin' Up" i hand är det bara att konstatera – Janice är ett av landets främsta framtidshopp. I fredags nominerades hon till en Grammis i kategorin Årets nykomling och om bara några veckor ser vi henne live på P3 Guld-galan. Kort därefter är det dags för en efterlängtad turné, både på hemmaplan och i våra grannländer. Biljetterna är släppta.

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst. Den 2 februari släpper Janice sitt efterlängtade debutalbum "Fallin’ Up" – ett giv som garanterat kommer att ta den här stjärnan till de större scenerna. Inför 2017 korade Dagens Nyheter Janice till ett av det kommande årets kulturhopp, och med bara veckor kvar till debutalbumet kan vi enkelt konstatera att de hade rätt.

Janice debuterade med singeln ”Don’t Need To” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. I hyllningskören hittar vi förutom en rad både inhemska och internationella medier även artisterna Zara Larsson, Charli XCX och Ricky Martin, som alla fallit pladask för Janice. Under året har hon även släppt singlarna ”Love Me Like I Should”, ”I Got You” och ”Queen”, som just nu spelas flitigt på P3, och spelat på festivaler som Way Out West, Storsjöyran och Popaganda.


Köp biljett