Klubb Instant Live: Henning + Tilde + Anders Enda Barnet

Arrangör Klubb Instant
Datum fredag 24 maj
Insläpp 21.00
Pris 140 kr
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

HENNING
I slutet på 2017 debuterade Göteborgsbaserade Henning med singeln ”Som en tjuv”. Ljudlandskapet var något som uppenbarligen saknats i svensk musik – lågmäld, smygande, svängig pop som som för tankarna till Dire Straits, Olle Ljungström, J. J. Cale eller Bo Kaspers orkester. Kritiker och publik tog emot det följande debutalbumet ”Galileo” med öppna armar. DN, Aftonbladet, Sonic och Hymn är bara några av de mest prominenta i hyllningskören.

I mars släpps uppföljaren ”Nätter Utan Dagar”, ett album där Henning fortsatt att utforska en genre han är i princip ensam om i svenskt musikklimat. Gitarrbaserat och låtbaserat på samma gång. Första singeln ”Belladonna” finns ute redan nu via Gaphals”.

TILDE
Ifjol släppte Tilde sitt hyllade debutalbum och nu spelar hon in nytt material.

Albumet har hyllats av Göteborgs-Posten och fick fyra fyrar!

”Trots ett personligt rasp och en avundsvärd släpighet i rösten är det svårt att inte lyssna på Tildes ofta stillsamma, läckra soulsånger utan att tänka på artister som Lorde, Macy Gray, just Duffy (om ni minns henne), Paloma Faith och, ja, Amy Winehouse och faktiskt Lana Del Rey, vars släktskap kanske känns allra tydligast i det vackra, svepande titelspåret Nothing gold can stay.”

”Nothing Gold Can Stay” är den efterlängtade debutplattan av sångerskan Tilde som påbörjade sin musikaliska karriär tidigt inom den göteborgska klubbscenen. Då omnämndes hon som Sveriges nästa stora soulhopp med hyllningar från PSL och många andra.

När hon var 22 år fick dock allt ett abrupt slut. På grund av en allvarlig sjukdom och andra tragiska omständigheter fick hon lägga musiken på hyllan. Efter att ha bott både i Spanien och Latinamerika, där hon sjöng jazz och blues, i ett par år för att återhämta sig flyttade hon tillbaka till Sverige och gick raka vägen in i inspelningsstudion.

Efter att ha samarbetat med några olika producenter hittade hon äntligen det sound hon letat efter i Spinroad Studios och Pedro Ferreira (BRIT-award vinnande producent till rockbandet The Darkness debutplatta Permission To Land) hemma i Göteborg.

ANDERS ENDA BARNET
Ringo Starr fick en gång frågan om han hade några syskon och svarade då så här: ”Nej, min bror är enda barnet.”

Anders Enda Barnet saknar biologiskt släktskap med Ringo, men här finns samma sorts kreativa lekfullhet som fick Beatlestrummisen att föreslå att Father McKenzey i Eleanor Rigby skulle sitta uppe på natten och stoppa sina strumpor. Bakom artistnamnet döljer sig Onsala-killen Anders Göransson som spelar hockey, löder kretskort, vakuumförpackar mat och har svårt att sitta still.

2016 släpptes den hyllade debutplattan ”I Was Quiet” innehållande Maia Hirasawa-duetten ”Fool Yourself” och den explosiva poppärlan ”The City is Dark and Silent”.”Sunshine Hits Your Eyes” är första singeln från det kommande albumet som släpps på det lilla fina skivbolaget Adore Music.

Även på nya albumet är det högsta effekten på brödrosten, alla knappar på dragspelet och cykeln på tolvans växel. Samtidigt är det dynamiskt, luftigt och lyhört. Sådan är Anders som människa och sån är han som musiker.

Den som söker referenser kommer säkert att kunna höra spår av Warren Zevon, Elton John, Paul Simon och Esbjörn Svensson.


Köp biljett