Klubb Instant Live: Looptroop Rockers + O-hund + Guleed

Arrangör Instant
Datum fredag 27 oktober
Insläpp 21.00
Pris 160
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

25 år. 25 releaser. 25 veckor.
Från pojkrummet till världen!
Det har gått 25 år sedan vi tog våra första steg som Looptroop Rockers i Embees pojkrum i hyreshuslängan i Västerås. Över 1000 spelningar och otaliga albumsläpp senare känner vi oss faktiskt hungrigare än någonsin. Att vi blev invalda i Swedish Music Hall of Fame nyligen känns extra peppigt.
För att fira detta ordentligt bestämde vi oss i höstas för att satsa allt på att färdigställa 25 nya låtar/EPs som ska ges ut på alla digitala plattformar varje fredag under 25 veckor med start den 28/4. Detta var årsdagen för vårt första studioalbum Modern Day City Symphony och dessutom Promoes födelsedag, så all anledning att fira!
Bland dessa 25 släpp återfinns rykande färska Looptroop Rockers-låtar blandat med soloutflykter av en punchline-rappande och terränglöpande Promoe, instrumentala och vokala beatvärldar designade av Embee samt ett gäng samarbeten med vokalister och andra musiker som vi lärt känna längs vägen.
Vissa låtar är givetvis redan färdigställda, men skapandet kommer att fortgå under dessa veckor. Inte ens vi vet hur det kommer låta.
Det hela började med att vi kände oss för otåliga för att sätta oss ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Vi ville istället göra det på ett, för oss, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn.
I höst kommer vi spela runt om i Sverige, i Tjeckien och Slovakien. Till våren 2018 gör vi Tyskland och förhoppningsvis mer Europa! 
//Looptroop Rockers

Supports – O-Hund + Guleed

O-Hund
O-Hund eller Olof Ebbesson Dehlin, som han egentligen heter, har utan tvekan varit en av de starkast lysande stjärnorna på den skånska hiphop-scenen de senaste tio åren.Han blev känd via battle-scenen tack vare sitt lekfulla och spontana uttryck och har till dagens datum jobbat i en mängd olika konstellationer, bland annat är han en av frontmännen i det framgångsrika reggaebandet Lide Najs. 

O-Hund är känd för sin grymma live-energi vilket har lett till att han värmt scenen åt 
artister som Chords, Syster Sol, Dani M och M.O.P. Idag jobbar han både med sitt soloprojekt 
och det nystartade hiphop-projektet Djungeln som han startat med Lundrapparna
och barndomsvännerna Sabotage och Third Eye samt Karlshamns egen reggaeson, Antonio D.

De senaste åren har O-Hund teamat upp med producenten bakom både Timbuktu, Chords och Helt Off – Måns Asplund. Tillsammans har de jobbat fram ett hiphop-sound med en elektronisk bas, flummiga beats och världsbeskådande texter. 

Skivan släpptes våren 2017 under namnet ’Kom Som DU E’ och förutom O-Hund hör ni också Ayla Shatz, Promoe, Djungeln och Soleil Camara gästa på skivan.

Denna gång backas han av tunga DJ Pontanious.

Guleed
Guleed är en artist på frammarch från Malmö som är uppvuxen på Möllan, han är aktuell med hit singlarna Kom Se och Dedikerad. Kommande projektet “50 grader” planeras att släppas senare i år. Guleed är en del av kollektivet Malmö New Wave. Guleed med sina melodier och röst är han säregen en av dem nya stjärnskotten inom svensk hiphop.


Köp biljett