Klubb Locus

Arrangör Pustervik
Datum lördag 13 september
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år
Plats Stora Klubben

WIGGLE har länge haft en särskild plats i hjärtat hos den brittiska undergroundpubliken. 
Skivbolaget som drivs av pionjärerna Terry Francis, Nathan Coles och Eddie Richards har legat i framkant av housescenen i Storbritannien i större delen av sina karriärer. 

Tillsammans, under namnet Wiggle, utvecklade trion den engelska house musiken genom sin blandning av djupare house och techno beats.

På lördag kommer två av de till Pustervik. 

 

NATHAN COLES är en av de mest passionerade, hedonistiska och kompromisslösa DJs man kan möta. I en karriär som spänner över 20 år och 4 världsdelar, har Nathan cirkulerat flitigt på den internationella klubbscenen med sina basdrivna produktioner. 
Nathan och Terry Francis började de legendariska WIGGLE festerna och är delvis ansvariga för födelsen av det som nu kallas Tech House. 
Han har också över 200 produktioner bakom sig varav en del finns på hans två etiketter Wiggle Records och Is This Music.
 
EDDIE RICHARDS har kallats för "Britains Godfather of house och techno" (Mixmag). Han var en av de första DJs i England som spelade den typen av musik ute på ställen på 80-talet. Han blev en nyckelperson i en ny musik och kulturell rörelse som sedan exploderade över hela världen. 
Som producent står han för remixar och produktioner av klubbklassiker som står sig än idag. Sedan mitten av 80-talet har han varit med i så gott som varje bok, dokumentär och film om danskulturen. Hans sound kan beskrivas som en mix av djup basdriven techno med inslag av tribal house, ett format som gjort honom till pionjär.