Kniven firar 5 år

Arrangör Kniven PR
Datum fredag 15 september
Insläpp 20.00
På Scen 22.00
Pris Fri Entré
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

För fem år sedan satt vi alla flämtandes i solen och brände oss tills vi såg mer ut som räkor än människor. Det kanske inte betyder mycket för de flesta – men det var då som planerna för Kniven PR började smidas. Under hösten 2018 startade Kniven PR som ett deltidsjobb, varvat med förstörda tummar på lager och alla småjobb man kunde komma över. I och med rötterna i den göteborgska indiescenen var det en naturlig plats att börja på, och sedan dess har Kniven bara växt, växt, och växt.

Så vi vill passa på att fira femårsjubileet med er, på Pusterviks övervåning. GRATIS ENTRÉ. DJ:s och tre liveband – Stilla Havet och dearwoods som firar album respektive EP-släpp samma dag och Tårkalas som släppte en riktig dunder-EP i våras. Låter som en rätt bra deal, va? Ta med en vän, så ses vi där!

___________

LIVE:

• Stilla Havet

Stockholmsduon Stilla Havet, bestående av Elias Eriksson och August Borg, har lyckats spränga allting som kan kallas för språkbarriärer, efter turnerandet i Tyskland, Frankrike, och i Japan och Thailand, så sent som i juni 2023. Med en holistisk syn på syntpop och dess estetik blir Stilla Havet en universell angelägenhet. 15:e september släpper dom albumet Natten, en tolv låtar lång upplevelse av kraut klädd i neon, ett mullrande mörker under en himmel av diskokulor, och en längtan efter kärlek i en dystopi. Tillsammans med Christian Gabel (bob hund, 1900) som producent skildrar Stilla Havet på ett gripande sätt vår samtid.

Lyssna: https://bit.ly/stillahavet

• dearwoods

Under flera år så har det viskats om femmanna-akten från Dalslands skogar. Nu tar bandet sikte mot större vidder med den första nya musiken sedan EP:n Still Waiting från 2019, och är återigen redo att bjuda på finsnickrad pop som tar ut svängarna. På den första singeln White Noise serveras ett läckert smörgåsbord av drömska, pentatoniska gitarrer som möter garage, groove och värmande sångmelodier. När även det välklingande Rhodes-pianot gör sig tillkänna så vävs man in i en Dalsländsk trygghet, och sammantaget skapas ett intryck som andas lika mycket 90-talets indiescen som en sommarkväll på Woodstock ‘69.

Lyssna: https://bit.ly/dearwoods

• Tårkalas

Det är få band som lyckas hitta sin identitet redan från start – men Tårkalas är ett av dem. Med självsäker fingertoppskänsla har medlemmarna från Uddevalla och Göteborg hittat sin plats mellan sockrig pop och en indie-nerv, eller västkustemo, om man så vill. Jerina Laakso lamenterar över livets många svårigheter: identitetskriser, bortslösade dagar, och personlig utveckling. Samtidigt är musiken sockersöt, om än med bitterljuva mollackord från stund till stund. Precis som hallon och lakrits, sött och salt, kan Tårkalas bjuda på det man behöver oavsett humör.

Lyssna: https://bit.ly/tarkalas