Laibach

Arrangör KB West
Datum lördag 9 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 325
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Pionjärerna Laibach återvänder till Göteborg nästa år och ger konsert på Pustervik den 9 mars!

Den slovenska gruppen Laibach grundades i industristaden Trbovlje, samma år som dåvarande Jugoslaviens ledare Tito dog. Bandet har genomgående motsatt sig etiketter av alla slag, vare sig ”industrial”, rock eller techno; de vill få lyssnaren att tänka, dansa och marschera till samma musik. Laibach är det mest internationellt hyllade bandet från ex-kommunistländerna i Centraleuropa och ett av de mest gåtfulla, profetiska och autentiska i världen.

2015 skrev de historia då de som första västerländska rockband någonsin uppträdde i Nordkorea. Extraordinära tolkningar av låtar från världsberömda ”Sound of Music”-musikalen som spelades för nordkoreanska partieliten släpps nu på kommande album med release i slutet av november, just betitlat ”Sound of Music”. Skivan innehåller dessutom låten ”Arirang”, som är en tolkning av en traditionell koreansk folkvisa, vilken ses som både Nord- och Sydkoreas inofficiella nationalsång.

Mycket kan sägas om Laibach, men knappast att de är rädda för att pröva nya former eller uttryckssätt. Vi är mycket glad att återigen kunna hälsa Laibach till Göteborg!


Köp biljett