Långfinger + Ian Person + The Fume

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 7 oktober
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

LÅNGFINGER – på scen 00.00

“Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” skrev Violet Fane mitt under den brinnande industrirevolutionen, intet anande om att det var Långfingers tredje platta hon syftade på. Nu, sånär fyra år sedan sist, dimper ny orkestermusik av Långfinger ner i skivbackarna igen. Likt ett färskt inkassobrev på posten presenterar bandet nu den nya skapelsen ”CROSSYEARS”.

 

I början av 2015 skrapade Kalle, Victor och Jesper ihop sin arsenal av riff och textsnuttar och belägrade sig i dagarna tio ute i Welfare Sounds i de mystiska hamnkvarteren vid Nya Varvsallén. Nu, nästan ett år senare har det färdiga fonogramet äntligen bakats klart av Small Stone Records och är så jävla redo att avtäckas. 

 

Skådeplats för detta spektakel är Göteborgs kulturhus nummero uno, Pusterviks stora scen. För att göra festen ännu festligare delas scenen med ingen mindre än självaste Ian Person och fuzzrävarna i The Fume. 

Förrutom vinyl och modern compact disc kommer det dukas upp ett merchbord med ruskigt fräscha tischor. Väl mött rockers! 

 

Lyssna här:

https://open.spotify.com/artist/2QTIqO2L5Jnv9rNRFwUNbv

 

IAN PERSON – på scen 23.00

Som låtskrivare och gitarrist i banden Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives är Ian Person en av Göteborgs största och viktigaste rockpersonligheter de senaste 20 åren.

 

Efter att The Soundtrack Of Our Lives bestämt sig att gå skilda vägar har den frenetiske låtmakaren Ian Person samlat på sig mängder med urstarkt material, plockat ihop ett eget drömband med musiker från stans alternativa scen och har tillsammans med bla producenterna Don Alsterberg Graveyard, Junip) och Per Stålberg/Olle Björk (Welfare Sounds) övervakan börjat spelat in en platta som planeras släppas under hösten 2016.

 

Influenser som Kurt Vile, My Morning Jacket och The War On Drugs går att höra genom ekon av klassisk rockhistorik, från en man vars musikaliska erfarenheter sträcker sig långt bortom de vildaste drömmar.

 

Första singeln 'Yo-Yo's som släpptes i slutet på Augusti är en tidlös klassiker med sköna vibbar från den Amerikanska västkusts-rockens guldålder o den finner du här:

 

https://open.spotify.com/album/0AYpswczW78WLSJ3xpnnzZ

 

THE FUME – på scen 22.00

Lokomotivet, som startade i Lerum och senast sågs i Brasilien, tittar exklusivt ut ur studion för att testa några av deras nya rökare på något som inte är en docka eller har dött vid vägkanten. The Fume är lokomotivet som startade sin resa för evigheter sen i lilla Lerum o senast sågs i Brasilien. 2012 valdes The Hives dom som support på sin klubbturné o det ger er en ”liten” hint om hur högexplosiv den här trion är live. De har hunnit med fyra tysklandsvändor o spelat på diverse festivaler men debutfullängdaren ”Rocknroll aint a seasonal thing” kom chockerande nog först 2103. 

 

Om ni frågar mig som följ the Fume från starten om varför debuten dröjde så länge så är anledningarna många! Dels så var de från början ett gäng snotty kids som hade talang men framförallt attityd o inte tänkte lyfta ett jävla finger för att nåt skulle hända. Dels har det varit diverse medlemsbyten även om hjärnan och frontmannen/gitarristen Filip Hartsner alltid har bestått. Att den gode Filip dessutom är en perfektionist utan dess like har säkerligen spelat in en hel del också! När jag frågar Filip om soundet på den klassiska svåra andra plattan som just nu spelas in får jag snabbt svaret ” Andra plattan…. jag väljer mer att se den som vår debutplatta. Det är så här The Fume ska låta!” 

 

The Fume 2016 består av Filip Hartsner, Robin Ausberg & Martin Svensson.

 

Lyssna här:

https://open.spotify.com/artist/4qGcKnS7iWoCI1na2R6PXL

 

DJ:s TBA

 

Club Slacker

Fredag 7 Oktober

Pustervik 

Öppet: 21.00-03.00

100 kr entré – förköp på Pusterviks Biljetter samt ticnet.se

http://www.jonk.se/

 


Köp biljett