Le Dudes + Fang

Arrangör Club Slacker
Datum lördag 15 juli
Insläpp 21.00
Pris 120
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Le Dudes
Efter att ha flyttat till Göteborg och börjat göra sig ett namn på västkustens bästa klubbscen tog Le Dudes ett långt vinteruppehåll på livefronten för att fokusera på den kommande EP:n.
Om man jämför med de tidigare släppen ”Gosh, Relax!” samt ”Hello-Been!” så skulle man kunna säga att musiken på nästa platta handlar om början av slutet på den tid som följt de första studentåren. Musikaliskt är det mer än ”Pet Sounds-slagverk”, garage-arr och sång-onani, den nya EP:n bjuder helt enkelt på en mycket bredare ljudbild än tidigare. 

Är det något vi älskar på Club Slacker så är det smygpremiärer av alla dess slag. Det känns därför helt rätt att locka Le Dudes att göra en intim spelning där de testar den nya EP:n på publiken innan skivan släpps.  

Detta blir även en speciell spelning på alla sätt då de två dudesen Johan Magnusson (sång) och Gusten Perttu (gitarr & klaviatur) släpper taget och testar vingarna på riktigt. De lämnar alltså kompbandet hemma och gör sitt första framträdande som en duo!

FANG 
Skulle jag få frågan hur man beskriver Fang med ett ord skulle jag svara opretto utan tveka. Ett gäng veliga värmlänningar tröttnade på att stirra in i väggen och dricka öl varje gång de sågs och efter att de här skarpa (nåja…) herrarna diskuterat fram alternativ kom de fram till att de kan ju spela musik och dricka öl i en replokal istället (Nu blir det ju en del väggstirrande i repan också men det är i alla fall mycket mer kreativt umgänge än förr!) 

Fang består av medlemmar från Krig & Fred, Hotet, Craving Clouds samt Motown Mob så även om det är ett gäng såsiga slackers så finns det mycket musikalisk rutin!

Fang startade 2015 och har sedan dess gigat på svartklubbar och andra skumraskarrangemang men detta blir deras första officiella klubbspelning. Musikaliskt ligger grunden i 60-talets garagerock men med tanke på medlemmarnas olika musikaliska bakgrunder är blir det även rätt spretigt. Spretigt på ett sådär ofärdigt sätt, In a good way. Eller som Fang själva säger ”Hellre kul än rätt!”. Du förstår säkert inte vad jag menar och du kan bara lyssna på en låt online för tillfället, så det är bara att masa dig ner till Pustervik på lördag för o fatta grejen helt enkelt!