Lee Bains III & The Glory Fires + Kent Norberg

Arrangör Woody West & Great Shakes
Datum lördag 23 maj
Insläpp 21.00
På Scen 21.30
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

LEE BAINS III & THE GLORY FIRES
Det är svårt att vara ödmjuk när du är från Alabama, vilket stämmer in perfekt på Lee Bains III & The Glory Fires och deras garagepunkiga sydstatsrock. Bandets rötter i södern lyser starkt igenom deras rock'n'roll, bluesens svärta, gospelns sväng och den smutsiga sydstatsrocken sluggas fram med kompromisslös garageattack och förbannad punkattityd. Som en ohelig allians mellan Lynyrd Skynyrd och The Stooges eller ett jam mellan Hellacopters och Drive-ByTruckers blir Lee Bains III & The Glory Fires en fenomenal livesensation vars rykte fångades upp av legendariska Sub Pop-labeln härom året och som gav ut bandets senaste platta "Dereconstructed", uppföljaren till debuten "There Is a Bomb in Gilead". Gruppen gjorde en succéspelning på Pustervik under Way Out Wests Sub Pop Label Night-kväll under förra årets festival.
KENT NORBERG
Redan som slyngel i slutet av åttiotalet, iklädd randig tröja, charmigt leende och skinnpaj erövrade Kent Norberg landets rockpublik. Han och bandkumpanerna i Sator lämnade Borlänge för storstaden Göteborg, fick skivkontrakt och en monsterhit med en punkig tolkning av Lilli & Sussies ”Oh Mama”. Som frontfigur i Sator blev Kent Norberg folkkär och gruppen var under en period tveklöst Sveriges största rockband. Förutom det att Kent Norberg fortfarande gör plattor och turnerar regelbundet med Sator är han numera även basist i legendariska engelska punkbandet The Boys med världsomfattande turnéer på agendan.
"Skyll På Mig" är Kent Norbergs första soloplatta. Texterna är på svenska och skildrar med hudknotterframkallande ärlighet en man som befinner sig mitt i livet. Musikaliskt handlar det om själfylld rock som balanserar nära countrymusikterritorier. "Lika Vacker Som Dagen Är Lång" är en självhäftande poppig dänga som bubblar av nyförälskelse efter uppbrott medan "Tvillingbror" är utrustad med text lika busig och humorfylld som underfundig. "Jag Kommer Att Hata Mig Själv I Morgon" är förstklassig countryrock som klingar likt ett svenskt Flying Burrito Brothers med Gram Parsons i spetsen och titelspåret "Skyll På Mig" är blåögd soulmusik av yttersta toppklass. Till vardags är Kent Norberg en stor musikälskare och tre favoriter ”försvenskas” på solodebuten. "Tillbaks I Tiden" är ursprungligen Gillian Welshs "Back In Time" och Nick Lowes "A Better Man" blir i Kents händer (med stor fingertoppskänsla) "En Bättre Man". Ingen bör missa hur Kent Norberg i "Passagerarplats" på tar på sig rollen som ”man-med-problematiskt-kärleksförhållande-och-indraget körkort” i Wilcos "Passenger Side".
"Skyll På Mig" är ett album med kapacitet att rikta starkt rampljus på Kent Norberg under lång tid framöver.


Köp biljett