Leo Skäggmansson

Arrangör Pustervik
Datum torsdag 13 mars
Insläpp 18.00
På Scen 20.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

 
Bakom namnet Leo Skäggmansson finner vi Leo Cederqvist som på ett mycket väl avvägt och nyanserat vis skapar folk och countrymusik. Leo har rötter i Stockholm men har i snart tio år levt och verkat i Göteborg. Under de åren har Leo utvecklat sitt låtskrivandet i kombination med sitt spelmanskap till ett skickligt hantverk som är få förunnat i genren han rör sig i. 
Så här beskrev Gaffas Magnus Sjöberg skivan Skäggmansson & Dubbel-Anders som utgavs i höstas:
Leo Cederquist, eller Leo Skäggmansson som han kallar sig som artist, gör musik med anslag av country, folk och singer-songwriter. Sån där musik som ofta görs av män med skägg. Fast, ja, det är ju en sanning med modifikation. För Skäggmansson är liksom inte bunden av genrer i sin musik. Han blandar snarare in så mycket som möjligt av annat också.
Det är lätt att dra paralleller till både The Tallest Man On Earth och Andi Almqvist, även om det egentligen mest sker i enstaka låtar och i partier, men det är också att marginalisera Skäggmansson. För här finns också en egenart. När musiken tar de där oväntade vändningarna. Som i gitarroutrot till The Winter eller scatsången i A Small Man. Här finns flörtar med både Tom Waits-tonalitet som jazzanknytningar. Här finns country, här finns folkrock i det lilla, här finns svensk folkmusik. Det som på ytan kan te sig vardagligt får liv genom den där genreöverskridande chosefriheten. Även om det inte är konsekvent så är det befriande.
 
Med på konserten är Dubbel-Anders och Leo hälsar att skivor som letar hem kommer att finnas till försäljning.
Konserten börjar 20:00
 
 


Köp biljett