Leprous + Kalandra + Monuments

Arrangör TADC
Datum onsdag 1 februari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 360:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det norska vidundret Leprous besöker Sverige 2023 och spelar i Göteborg och Stockholm. Som support har de med sig norsk-svenska Kalandra.

Den 1 februari 2023 spelar Leprous på Pustervik i Göteborg och den 17 mars spelar de på Fryshuset Klubben i Stockholm.

Leprous

Leprous är ett innovativt progressivt band från Notodden i Norge och bandet har inspirerats av ett flertal genrer och artister. Leprous fick möta ett antal demoner innan de släppte sitt hyllande debutalbum ”Tall Poppy Sydrome” som fick se ljuset 2009. Två år senare, släppte de sitt album nummer två ”Bilateral” och 2013 kom ”Coal” som följdes upp 2015 av ”The Congregation” som gav gruppens första Spellemansprisennominering (Norges svar på Grammis).

Leprous har totalt släppt sju studioalbum och turnerade flitigt under 2020 och 2021 trots pandemin. De streamade konserterna online från sina hem i Notodden och spelade igenom alla deras album (förutom ”Tall Poppy Syndrome”) vilket gjorde att flera låtar fick debutera live.

Vi kan väl nöja oss med att konstatera att Leprous är bland det mest spännande och nyskapande som finns inom den hårdare musiken just nu. 

Kalandra

Kalandra är ett band som har rötter inom den melankoliska nordiska folkmusiken med gryniga gitarrer som väver in eteriska melodier till en rå och kusligt musikaliskt landskap.

Bandet består av fyra svenska/norska musiker och grundades i början av 2010-talet. De har spenderat ett årtionde på att skapa sitt eget unika sound, byggt sin egen studio samt turnerat och spelat som supportakter för liknande band som t ex Gåte, Seigmen, Warduna och Eivør.

Killarna slog igenom när de spelade in en cover på låten ”Helvegen” av Wardruna och covern fick över fyra miljoner visningar på Youtube. Sen dess har de slagit ihop sina krafter med det hyllade skivbolaget ByNorse Music.

Året 2020 släppte de sin första fullängdare ”The Line” och sen dess har de bland annat skapat musik för HBO serien ”Beforeigners” och gjort ett helt soundtrack för spelserien ”Kingdom Two Crowns” vilket resulterade i deras släpp ”Kingdom Two Crowns: Norse Lands Soundtrack (Extended)” som släpptes 2022.


Köp biljett