Les Big Byrd + Ancient Shapes

Arrangör Swell & Woody West
Datum lördag 3 november
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Swell & Woody West presenterar
Les Big Byrd + Ancient Shapes
Pustervik
Datum: Lördag 3 November 2018
Biljettpris ordinarie: 180 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 21.00
Konsertlokal öppnar: 21.00
På scen: 22.00

Stockholmskvartetten Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid, och nu är album nummer två på ingång. Det kommande givet Iran Iraq IKEA släpps 12 oktober och är en skimrande, modig och ambitiös samling låtar där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser samlas och formas till något nytt, som rör sig framåt och uppåt med en känsla av frihet. Nu kan vi meddela att Les Big Byrd gör en spelning på Vasateatern i Stockholm 31 oktober. Biljetterna är släppta i detta nu via Luger.se!

Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. Iran Iraq IKEA visar upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat. På ”I Fucked Up I Was A Child” möter vackert melankoliska melodier över analogsynt- och mellotronmattor en självutlämnande personlig text om misslyckande och sorg. ”Eon” är ett annat spår med samma klockrena melodikänsla och drivande trummor som nästan närmar sig electropop. Räkna med ett album av högsta klass med ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.

Ancient Shapes frontman, kanadensiska Daniel Romano, är ingen nybörjare när det kommer till musik. I 15 år har han på olika sätt varit musikaliskt aktiv, antingen som låtskrivare, producent eller sångare. Ibland i diverse bandkonstellationer, ibland som soloartist. Han har också varit nominerad inte bara en utan två gånger till kanadensiska Polaris Music Prize och fått flertalet utmärkelser.

Nya projektet Ancient Shapes kom dock som en blixt från klar himmel. I samband med släppet av det självbetitlade debutalbumet berättade Romano att inspirationen kommit från band som Television och Buzzcocks – band som enligt Romano spelar ”hård och desperat musik – precis som det ska vara”. Från det skapade Romano ett tio spår långt album som enklast, men kanske också helt felaktigt, beskrivs som punk.

Nu står det klart att Ancient Shapes både släpper ett nytt album, Silent Rave, den 5 oktober, och beger sig ut på turné.


Köp biljett