Les Big Byrd Photo taken by Miki Anagrius

Les Big Byrd + Support: Beverly Kills

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 29 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

LES BIG BYRD
Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid, och nu är album nummer två på ingång. Senaste albumet ”Iran Iraq IKEA” är en skimrande, modig och ambitiös samling låtar där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser samlas och formas till något nytt, som rör sig framåt och uppåt med en känsla av frihet.

Support: BEVERLY KILLS
Beverly Kills har de senaste åren gjort hänryckande post-punk med turbulenta melodier och outtröttlig passion, sammanslaget med en osviklig indie-finess. Redan med sin första sjutummare “In This Dim Light”, tidigt uppsnappade av australiensiska skivbolaget Hell Beach, befann de sig på klubbscener runtom i Europa. Därefter tog mun-till-mun-ryktet om dem till ett utsålt Slaktkyrkan med Junior Brielle och festivalspelningar i New York, men inte minst till det eminenta Göteborgs-bolaget Welfare Sounds.

Förra året gav de ut den femspåriga debut-EP:n “Elegance in a State of Crisis” som möttes av en hyllande och enad kritikerkår, både internationellt och på hemmaplan. Bandet har nu färdigställt det som blir nästa kapitel i diskografin, och med all säkerhet går det att säga detta – allt du hört om Beverly Kills har bara varit början.


Köp biljett