Lindi Ortega + Hanna & Hank

Arrangör Woody West
Datum söndag 16 februari
Insläpp 19.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Lindi Ortega är en stjärna på uppgång inom country-världen. Toronto-född, numera boende i Nashville. Erfarenheten att bo i musikstaden har färgat artistens känsliga själ och satt sin prägel på nya albumet Tin Star som släpptes i oktober. Skivan handlar om att övervinna hinder och att arbeta som musikens tjänare mot alla odds. Låtarna har teman som är typiska från klassisk country – ensamhet, olycklig kärlek, uppbrott och åtrå – men med en samtida twist.
Uppbackad av Grammy-nominerade producenten Dave Cobb följer Ortega upp de kritikerrosade albumen Little Red Boots från 2011 och 2012 års Cigarettes & Truckstops. Tin Star vidareutvecklar Ortegas distinkta röst och välslipade låtskrivande ytterligare och målet är att lyfta nivån en nivå med varje skiva hon gör och att pusha sig själv till att uppnå det perfekta albumet. Att arbeta med nya musiker på varje skiva har givit energi och erfarenhet. Till er som älskar magin av stjärnor på uppgång – missa inte Lindi Ortega live.
Hanna & Hank är Göteborgs svar på June Carter och Johnny Cash där de blandar skönsjungande stämsång med psychedeliska influenser, old school indie och gammal hederlig country. Efter första giget som var på deras egna bröllopsfest bjöds de in att spela på Woody Wests 10 års jubileum tillsammans med bland annat First Aid Kit. Tredje spelningen var på Storan i Göteborg där de spelade på "Tribute to Bob Dylan, 70 years old" . Sen dess har spelningarna duggat tätt där de spelat på de flesta ställen i Göteborg. Nu i vår kommer bandet släppa sin debutEP som du kan köpa i din lokala skivbutik eller på nätet.


Köp biljett