Locals: Pomona Dream + Standard.

Arrangör Pustervik
Datum torsdag 13 februari
Insläpp 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

För att vår stads musikklimat ska vara spännande och fungerande behövs alla scener vi har, gärna fler. Det gagnar alla oavsett genre och oavsett artister och arrangörer, etablerade eller inte. Att gå på spelningar och köpa skivor är tveklöst det viktigaste, det är där medlen för att kunna spela och arrangera kommer in. 

Vi är väldigt glada att vi har fått stöd av Kick och Nudie för att kunna presentera vårt nya projekt Locals – en lokal scen för lokala band. En gång i månaden uppe i Matsalen, två akter, fri entré. 

Den 13:e februari kickar vi igång med två band: Pomona Dream och Standard. 

Pomona Dream – en duo som spelar kosmisk sammansättning av jazz och pop.

Duon träffades av en slump, ett error på soundcloud gjorde att Götebordsbaserade producenten Ribbs råkade kontaktade kompositören Sandra Bang. Det blev dock en”perfect match”, båda musikaliskt och estetiskt. Sandra Bang, dotter till svenska Jazzmusikern Håkan Broström, är en klassiskt tränad kompositör med inspirationskällor så som Wayne Shorter och Frank Zappa. Låttexterna är inspirerade av abstrakta ordlekar som i kombination med hennes eleganta toner ger lyssnaren en perfekt balans. De distinktiva boombap-iga beatsen av Ribbs ger musiken sin ryggrad, och visar tydlig uppskattning till Hip Hip kulturens hjältar tex A Tribe Called Quest och Gang Starr.

Duons mix av genres gör deras musik intressant och rolig, samt bidrar till att Pomona Dreams har ett så unikt sound.

 

STANDARD. Är Clara Flygare och Kasra Alikhani som spelar feberdrömmiga melodier på synt och trummor. Det började som ett grunge experiment som har muterats och skiftat i instrument, språk och genre. Någon sa senast att de lät som ett argt bröllopsband en annan som en blandning av DAF och Velvet Underground. Vi får se vilken sida de vaknat på.

Fri entré

Dörrar 19.00

Första band 20.00

Återigen tack Kick & Nudie.