LOK + Support: Zombiekrig

Arrangör Komet Agency
Datum lördag 3 juni
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 380
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Göteborgsbandet LOK kom tillbaka till scenen 2019 efter sjutton år i total tystnad. Sommaren 2023 följer de upp återföreningskonserternas framgång med en miniturné på några få utvalda orter.

Bandet startade av trummisen/producenten Johan Reivén & sångaren Martin Westerstrand 1995 och var vid millennieskiftet ett av landets mest framgångsrika grupper med spelningar på våra största scener.
De mottog flera guldskivor och vann 1999 även en Grammis för Bästa Hårdrock. LOK släppte under åren 97-02 tre fullängdsskivor, en EP samt en avslutande liveplatta ifrån sista Göteborgsspelningen. De förekom flitigt i SVT/ZTV/MTV med sina utstickande videos fyllda med distans ifrån klassiska hårdrocksmanér och fick en bred publik.

LOK är ett band som från start balanserat självironi & distans med en hög musikalisk ambition och därigenom fått ett personligt och numera ofta kultförklarat uttryck och sound. 2001 gjorde bandet en uppmärksammad kombinerad turné tillsammans med vännerna i Hardcore Superstar, där samtliga åtta medlemmar tillsammans framförde båda bandens låtar. Videon & singeln för Troublemakerscovern ”Staden Göteborg” blev en hit och projektet kröntes med förbandsgig till AC/DC på Ullevi sommaren 2001.

2002 splittrades LOK plötsligt av interna stridigheter. Tystnaden varade i 17 år men sedan återförenades bandet för att fira 20 år av debutalbumet ”Naken Blästrad och Skitsur”.
Återföreningskonserter 2019 + 2022 tog bandet till festivaler som Sweden Rock Festival, Gefle Metal, Peace & Love och Copenhell m.fl..

LOK visade på nytt att de är ett band som fixar stora arenor som en ångvält. På de tokutsålda klubbspelningarna, där svetten bokstavligen rinner ifrån väggarna, har de fått publiken på bästa danshumör med sin s.k. ”Schaktmaskinsmusiks” monumentala svängfaktor. Detta har också förevigats på nya live-plattan ”Uppväckt, Skrubbad Och Gubbsur” som kom 2022.

Publiken får idag bevittna ett äldre band i prima högenergisk primal form. Många besökare som var för unga då bandet slog igenom har tagit chansen att se dem för första gången vilket är ett fint bevis på att musiken lever vidare och har överlevt tidens tand. Med originalmedlemmarnas många personliga åtaganden vid sidan av LOK har inför 2023 en kompakt miniturné planerats med stopp på följande platser: 2023-06-01 Malmö Plan B 2023-06-02 Stockholm, Slaktkyrkan 2023-06-03 Göteborg, Pustervik 2023-06-16 Uppsala Parksnäckan 2023-06-17 Sundsvall,

Pipeline Bandet repar alltid stenhårt för att ge publiken vad de hört på skivorna men påladdat med några tusen ton ångvält. På scen garanterar LOK att de gör allt för att skapa maximalt tryck. Det har varit idén med bandet från starten 1995 och fortfarande idag det som genomsyrar upplevelsen publiken ges.

LOK’s oheliga Crossover-mix av Hårdrock, Metal, Punk och Stoner på modersmålet står kvar som ett unikt och personligt sound i Sveriges musikhistoria.

LOK är: Martin Westerstrand: Sång
Thomas Brandt: Gitarr
Daniel Cordero: Bas
Johan Reivén: Trummor

Support i form av Zombiekrig!


Köp biljett