Loney Dear + Support: Meadows

Arrangör Luger
Datum torsdag 30 november
Insläpp 19.00
Pris 275
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME – svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över. 

 

I Loney dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney dears musik.

 

Under Loney dears mer geografiska resor har Emil Svanängen (som är personen bakom Loney dear) tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och – inför kommande albumet – tillbaka till europeiska omgivningar. Nya albumet ”Loney Dear” släpps av Peter Gabriels skivbolag Real World och har redan hyllats unisont av all världens musikpress. 

 

Loney dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. 

 

Konserten på Nalen i Stockholm i november är slutsåld sedan länge och frågan är om inte det kommer ett lämmeltåg till Göteborg med Loney dear-fans från resten av riket då det nya albumet rosats i press och av fans från norr till söder?  ”Loney dears nya platta är så besvärande bra att den har dåligt inflytande över min arbetsmoral”, skrev ett fan på Twitter. Göteborgspostens Jan Andersson gav Loney dears nya album 4 blinkande fyrar och skrev: ”Han kräver din uppmärksamhet och ditt fulla fokus. Så gör dig själv en tjänst, stanna upp och lyssna ett par gånger på vackra Lillies eller avslutande There are several Alberts here”. Jan Gradvall hyllar i DI Weekend hans scenpersona och många tv-tittare och kritiker har lyft fram hans fantastiska framträdande på Ebbots Ark. 

 

För att tala klartext: missa inte Loney dear på Pustervik och skynda dig att försäkra dig om en biljett till konserten. 


Köp biljett