Looptroop Rockers

Arrangör Pustervik
Datum torsdag 27 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 210
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Looptroop Rockers är utan tvekan en av Sveriges största hiphop-grupper, med sex hyllade studioalbum i ryggen. Efter förra årets kritikerrosade album “Mitt hjärta är en bomb” släpper de nya albumet “Naked Swedes” den 29:e oktober och i samband med det ger sig bandet ut på turné.
Looptroop Rockers består av Promoe, Supreme, Embee och Cosmic och bildades i Västerås redan 1991. Det dröjde dock till 2000 innan de debuterade med ”Modern Day City Symphony”, och sedan dess har de hunnit bli en av Sveriges mest älskade hiphop-akter. Samtidigt har de även skaffat sig en trogen fanskara långt utanför Sveriges gränser, och medlemmarna har även rönt framgångar utanför Looptroop Rockers.
I augusti kom första smakprovet från “Naked Swedes” med dubbelsingeln “Another Love Song” och “Beautiful Mistake”, och Promoe, Supreme och Cosmic känns igen för sina medvetna texter och tighta kemi, matchat med Embees starka produktioner.
"Vad som tar Looptroop Rockers till den högsta nivån är syftet med musiken. I ett globalt perspektiv har hiphop, och musik för den delen, tappat sitt sociala engagemang. De största hiphoparna berättar om hur de vinner i allt, att man borde få röka på när man är ung och vad för reaktion en kvinna skapar i kroppen. Looptroop Rockers rappar om att de vill skriva kärlekslåtar men världen är så förstörd att det inte går.-Setareh Yousefi
Albumet släpps den 29 oktober och heter "Naked Swedes"


Köp biljett