Los Lobos

Arrangör KB West
Datum onsdag 29 augusti
Insläpp 19.00
Pris 440
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den legendariska chicano-rockgruppen Los Lobos kommer i sommar på ett efterlängtat besök till Sverige, där de spelar på Pustervik i Göteborg den 29 augusti!

Mer än fyra årtionden har passerat sedan Los Lobos släppte sitt debutalbum “Just Another Band from East L.A.”. Sedan dess har de gång på gång bevisat att Los Lobos inte är ’just another band’, de har utvecklats till att bli ett av världens mest kända kvartersband, utan att förlora ödmjukheten inför sitt ursprung. Ständigt nyfikna och aktuella har de skannat av och speglat sin samtid och är självklara företrädare för ”Nuevo Latino” där de blandar det mesta av den mixade kulturen som Los Angeles är byggd kring.

Los Lobos är hos den breda massan antagligen mest kända för filmmusiken till ”La Bamba”, historien om rock’n’roll-stjärnans Ritchie Valens korta liv. Men de är så mycket mer än så. De har sina rötter i mexikansk musik men blandar upp den med rockabilly, latin, jazz, soul och blues.

Genom åren har de släppt ett tjugotal studioalbum och valdes 2015 in i Rock and Roll Hall of Fame. Senaste plattan Gates of Gold celebrerar immigranternas Amerika och låtarna handlar om ögonblick ur bandmedlemmarnas liv och vilka erfarenheter och val livet bjuder.

Los Lobos, som betyder ”Vargarna”, består än idag av samma medlemmar som varit med sedan starten:

Louie Perez – trummor, gitarr, slagverk, sång
Steve Berlin – saxofon, slagverk, flöjt, midsax, munspel, melodika
Cesar Rosas – sång, gitarr, mandolin
Conrad Lozano – bas, guitarrón, sång
David Hidalgo – sång, gitarr, dragspel, slagverk, bas, keyboard, melodika, trummor, violin, banjo
Enrique ”Bugs” Gonzalez – trummor/slagverk


Köp biljett