Love Rönnlund • Fri entré

Arrangör Frihamnen Event & United Stage
Datum fredag 8 mars
Insläpp 22.00
På Scen 22.30
Pris Gratis
Åldersgräns 18
Plats Matsalen

Näringsvärde per 100 g

Kritik……………. 4,2

Varav konstruktiv kritik…. 0,0

Insikt……. 8,7 g

Varav självinsikt……… 0,0 g

Elaka ord i brist på annat vettigt att säga…. 9,2 g

Kompromissvilja……. 0,5 g

Ev. Förtalsmål………… 5,3 g

Förlamande depression 7,2 g

Rekommenderad daglig dos MAX 1 låt

Så lyder den innehållsförteckning som Love Rönnlund försåg ditt debutalbum ”Hjälp! Jag har blitt nilihist” från 2022 med. Ett grepp som säger en hel del artisten och den intelligent humoristiska ton som präglar hans välskrivna texter.

Love Rönnlund är 26 år och kommer från Stockholm. Han har den senaste tiden gjort sig ett namn på stadens scener. Tillsammans med sitt band har han skapat sig ett rykte som liveupplevelse och en hängiven fanbas växer stadigt från spelning till spelning.

Love är en estradör med en självklart sätt att ta sig an en scen som borde vittna om en betydligt längre erfarenhet än vad hans unga ålder borde göra möjlig.

Det musikaliska uttrycket sträcker sig från ömma visor till rått 70-talsriffande. Texterna spänner över allmänmänskliga reflektioner i Olle Adolphsons eller Beppe Wolgers anda över till politiskt laddad socialrealism i traditionen från Cornelis Vreeswijk till David Ritschard.

Att inte låta som någon annan i sin generation och samtidigt höra till de som bäst skildrar sin samtid är en minst sagt ovanlig kombination. Han är kort sagt en lika originell som begåvad artist. Om inte Love Rönnlund fanns skulle någon bli tvungen att uppfinna honom. Men som tur är finns han!

I slutet av 2023 släpps hans andra album, ”Böjas i tid”.