Love Truls + You Thant

Arrangör Sustainable Punk
Datum fredag 15 december
Insläpp 22.00
På Scen 22.30
Pris 180 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Love Truls 

Stockhomsbaserade Love Truls (Truls Söderman Carlberg), 21 år, arbetar med ett universum av ljud och sinnestämningar för att sätta sitt eget unika sound på musiken. Truls växte upp i Stockholm och började redan som barn skriva låtar med ett stort intresse för poesin i utveckling av texter. 

Under 2020 släppte Love Truls EP:n “Kantande Wanai”, som fick fina rosor både i Sverige och blev upplockad av internationell press. I juni 2023 släppte Love Truls singeln “1 2 Remedy” i samarbete med Yikes (Zackarias “Zacke” Zakrisson), som även blev en remix av Martin Vogel. 29 september släppte Love Truls sitt debutalbum When Rest of Heaven Was Blue. Albumet är skrivet och producerat tillsammans med Simon Stålhamre (Small Feet) samt Linus och Hannes Hasselberg.

You Thant 

MIDI-rockkvintetten You Thant har redan hunnit med att släppa Dinner For Two (2020) och In Search For Incredible (2022) – två fullängdsalbum som har befäst gruppen som ett av rikets mest kreativt frisinnade rockband. Deras säregna blandning av indie, techno, hip hop, ambient, post-punk och kraut har bland annat lett till en utsåld spelning på Folkoperan i Stockholm.Deras nya singel Grace From Above är ännu ett styrkebesked från ett band som redan positionerat sig i framkant av den svenska alternativscenen. Här finns både post-punk och breakbeats; nyckfulla synthar och distade gitarrer som knyts samman av Leon Saars skadeskjutna vokaler och melodiska skarpsinne. Nya EPn släpps i november och har mixats av Pelle Gunnerfelt (Fireside, The Hives, Deportees) och av Daniel ”Fagge” Fagerström (Viagra Boys) och har producerats av bandet själva.


Köp biljett