Luke Elliot

Arrangör 28 Booking & Artist Vision
Datum fredag 12 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 200 + service
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

New Jersey-födde Luke Elliot har förfört publik efter publik på utsålda spelställen världen över sedan han släppte sitt kritikerrosade debutalbum ”Dressed for the Occasion”. Med ett mörker och ett musikaliskt historieberättande som för tankarna till Nick Cave, Leonard Cohen och Tom Waits, blandat med en enastående energi och magnetism i sitt framförande är Luke Elliot det mest intressanta som går att se på en scen just nu. Efter en klubbspelning och två festivalspelningar på svensk mark gör Luke Elliot i höst sin första Sverige-turné.

Det senaste året har Luke Elliot jobbat med sitt kommande album, som släpps i början av 2019. På nya plattan samarbetar han bland annat med Paul Wallfisch från The Swans och med Brian Viglione (Dresden Dolls, Nine Inch Nails).

Debutalbumet producerades av John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth, Dinosaur Jr) och när det släpptes utnämnde Tidal honom till ”one of the world’s five best new artists”. Luke Elliot har också samarbetat mycket med Larry Mullins från Iggy & The Stooges och Nick Cave & The Bad Seeds, som även hoppar in som livemusiker när tid finns.

När Luke Elliot med band spelade på Obaren i Stockholm i början av sommaren skrev Aftonbladets Per Bjurman att det var ”En show som folk i framtiden ljuger om att de såg”, och samtliga på plats var överens om att de hade bevittnat något unikt. Med största sannolikhet kommer det inte att gå att se honom på en sådan liten scen, gratis, i framtiden. Dagens Nyheters recensent Nils Hansson gav spelningen betyg 4 av 5 och övriga journalister på plats var lyriska.


Köp biljett