Luke Elliot + Support: Viktor Olsson

Datum onsdag 3 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

LUKE ELLIOT
New Jersey-födde Luke Elliot har förfört publik efter publik på utsålda spelställen världen över sedan han släppte sitt kritikerrosade debutalbum ”Dressed for the Occasion”. Med ett mörker och ett musikaliskt historieberättande som för tankarna till Nick Cave, Leonard Cohen och Tom Waits, blandat med en enastående energi och magnetism i sitt framförande är Luke Elliot det mest intressanta som går att se på en scen just nu. Efter en bejublad och kritikerrosad turné i Sverige i oktober är det nu klart att Luke Elliot kommer tillbaka till Sverige direkt efter releasen av det nya albumet som släpps i mitten av mars 2019.

På nya plattan samarbetar han bland annat med Paul Wallfisch från The Swans och med Brian Viglione (Dresden Dolls, Nine Inch Nails).

Debutalbumet producerades av John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth, Dinosaur Jr) och när det släpptes utnämnde Tidal honom till ”one of the world’s five best new artists”. Luke Elliot har också samarbetat mycket med Larry Mullins från Iggy & The Stooges och Nick Cave & The Bad Seeds, som även hoppar in som livemusiker när tid finns.

När Luke Elliot med band spelade på Pustervik senast i oktober hade Göteborgs Posten Luke Elliots konsert på Pustervik som Nummer 1 av 10 ”kulturmåsten före nyår” före Phosphorescent och Sarah Klang
Efter spelningen på Folk å Rock i Malmö kallade Kvällspostens Olle Berggren ”HISTORISK MALMÖKONSERT” med versaler, och fortsatte ”Vi kan ha upplevt årets bästa konsert på Folk å Rock”

Samtidigt ägnade Aftonbladets Per Bjurman en hel krönika åt att hylla Luke och den nya singeln Somebody’s Man:
”Luke Elliot blir bara bättre och bättre. Nya singeln ”Somebody’s man” är hitnumret Waterboys inte haft på ett par decennier. Jag trodde han fick utlopp för sin maximala kapacitet i de bästa numren på debutalbumet ”Dressed for the occasion” – till exempel ”Blue and green”, en mäktig katedral till sång, och svidande vackra balladen ”People like you”, men ”Somebody’s Man” häver upp den 34-årige sångarens konstnärsskap på en helt ny nivå. Det är verkligen en fullgången komposition, enkel och majestätisk på samma gång, otroligt tjusigt arrangerad och laddad med såväl sedvanligt drama som den attityd som emellanåt markeras med en cigarettfimp i mungipan”

VIKTOR OLSSON
Viktor Olsson är artisten & låtskrivaren från Stenungsund som hyllats av både lyssnare och kritiker för sina två album ”Stenungsund” 2015. Samt det självbetitlade ”Viktor Olsson som släpptes 2018. Det senare möttes av idel lovord där Barometern kallade albumet för årets bästa platta på Svenska.
Göteborgs-Posten gav albumet 4 av 5 fyrar och skrev att Viktor Olsson sjunger bättre än någonsin. Albumet följdes upp av en turné där spelningen på Bar Brooklyn i Stockholm utsågs till en av årets bästa av Sonic Magazine samt Lars Nylin på Musikindustrin.

2015 debuterade då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015. År 2018 tilldelades Viktor Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.

Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson” Albumet möttes av hyllningar från såväl lyssnare som kritiker.
Albumet gav Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt som han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.
Albumet följdes upp av en turné med spelningar på bland annat Nefertiti i Göteborg, Konserthuset i Örebro samt Bar Brooklyn i Stockholm.


Köp biljett