Magnum

Arrangör FKP Scorpio
Datum torsdag 25 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 395:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Birmingham-orkestern Magnum var alltid för mycket klang och jubel för att ingå i den rörelse som gavs namnet New Wave of British Heavy Metal. Men bandet kom till och fick sitt genombrott under samma tidevarv. Gruppens framväxt fortlöpte givetvis inte helt frånkopplad 70-talets hårda och trendande brittiska rock. 

Medlemmar har kommit och gått men bandets innanmäte har varit detsamma. Bob Catley och Tony Clarkin bildade gruppen 1972, ur det husband som verkade på nattklubben Rum Runner i Birmingham. Och de två utgör alltjämt kärnan. Framgångarna lät dock vänta på sig. Det skulle dröja 10 år och tre album innan det stora genombrottet, som kom med ”Chase the Dragon” 1982.  

Resten av 80-talet var mest oavbrutna framgångar. Medgångar som följde in i 90-talet, fram till bandets upplösning 1995. Frånvaron blev emellertid inte långvarig, i sammanhanget, 2001 återförenades de. Återföreningen hade kunnat av- och fortgå i all kraftlöshet, endast framburen av nostalgiskt skimmer. Men Magnum har lyckats återuppfinna sitt patenterade sound om och om igen. Inte minst på bandets 22:a studioalbum ”The Monster Roars”, som släpptes 2022. Och nästa år släpps bandets 23:e album, mer info om det nya albumet kommer 20 oktober 2023.

Trots att Magnum existerat på musikscenen i hela sex årtionden så är de gamla rävarna på tårna. Fullt redo att leverera en liveshow mer levande än någonsin.


Köp biljett