Maja Gödicke + Leo Skywell

Arrangör Klubb Instant LIVE:
Datum fredag 22 januari
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

MAJA GÖDICKE
“Omniana” är ett engelskt substantiv. Det betyder (ungefär) ”fragment av allt”Att göteborgskan Maja Gödickes första egna fullängdare heter “Omniana” är således … perfektion.

Ty från början till slut är ”Omniana” ett både allmängiltigt och djupt personligt mästerverk. Om du levt – om du älskat, om du förlorat – kommer du att känna igen dig i den. Och om du lyssnar noga på den kommer du att lära känna Maja.
Fragment av allt ryms i dess nitton spår.

Maja växte upp till tonerna av Madonna, Kajsa Grytt, Nina Simone, David Bowie, Michael Jackson och Bryan Ferry. I början av 00-talet, mitt emellan barndom och tonår, skrev hon sina första ”riktiga” låtar. Ett drygt decennium senare – efter samarbeten med bland andra Pacific! och Lo-Fi Fnk – solodebuterade hon med singeln ”Ligga still” (Luxury, 2013).

Ovanstående korta karriärsammanfattning gör dock inte Maja rättvisa på något sätt. Bara faktumet att den hoppar över hennes finstämda jazzband Obsi (och hennes medverkan i ”På spåret”) är djupt beklagligt, men dess största brist är att den tycks vara författad när storbolagen härskade på jorden. Vill man rita en någotsånär heltäckande karta över Majas väg mot stjärnorna måste man nämligen ta upp alternativa distributionskanaler som Soundcloud, sajten PSL (vila i frid), podcasten ”Jenny & vänner” och att glömma cd-r:er i dj-bås.

Sedan, när man gjort det, framstår det som fullkomligt logiskt att ”Omniana” är en samlingsskiva, ett bokslut och en nystart och att den ursprungligen gavs ut som kassett av Maja själv.

Möt en av Sveriges mest exceptionella röster, textförfattare och kompositörer.

I början av januari ger King Disk ut Omniana på kassett (Ltd Ed 150 numrerade exemplar). Förhandsbeställ ditt ex på www.kningdisk.com.

LEO SKYWELL
Leo Skywell debuterade i höstas med Svenska Grammofonstudion-inspelade ”Leisure/Desperation” som snabbt hyllades av bloggar världen över. En Sverige-turné senare återvände Leo in i studion, den här gången tillsammans med Kristian Anttila. Resultatet är 2 minuter och 36 sekunder ”Seduction Techniques”. Leo förklarar själv hela upplägget:
”Seduction Techniques” handlar om två personers liv, en bögklubb och en drös människor med alldeles för mycket åsikter. Ett slags ’ fuck you’ till att säga ’ fuck you’ . Textfragment som till slut letade sig in i låten skrevs under flera månaders tid och var från början helt osammanhängande men i ett hippiekollektiv i Niebull på en 50-års fest bland djur och människor, fann pusselbitarna varandra. Ett ’hejdå’ till ett liv och ett omfamnande av ett annat.

”Olikt allt annat just nu trycker vi på play ytterligare en gång”.
– Festivalrykten

”Det är ju så snyggt, han gör det så snyggt, refrängen är en jävla uppvisning.”
– Djungeltrumman/Que Club

Under 3.35 hinner Leo vara reflekterande, trallande och förförande.
– HYMN


Köp biljett