Mando Diao (Extra datum!)

Arrangör Live Nation
Datum söndag 27 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 425
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Mando Diao gör sig redo att släppa nytt album och beger sig ut på en omfattande Europaturné – Bang Your Head 2019 Tour. De svenska giganterna gör tre stopp på hemmaplan: Cirkus i Stockholm 22 oktober, KB i Malmö 25 oktober och Pustervik i Göteborg 26 oktober!

Biljetter till Mando Diaos konserter i Sverige släpps 5 april kl. 09.00 via LiveNation.se

Sedan 2002 har MANDO DIAO släppt 7 album som har sålt över 1,5 miljoner exemplar världen över. Under deras karriär har de gjort över 1500 konserter i mer än 30 länder och varit headliner för stora internationella festivaler. Deras musikvideos har blivit virala fenomen med miljontals visningar på YouTube. De har släppt en samling med B-sidor, en Greatest Hits-samling och även ett MTV Unplugged album och en DVD. Många band har kommit och gått men MANDO DIAO når ständigt nya höjder och omdefinierar vad popmusik innebär.

MANDO DIAO har alltid gått sin egna väg och följt sina konstnärliga visioner och intressen. Deras resa har inte varit lätt men de testar ständigt nya territorium; vare sig det är ”Never Seen the Light of Day” med influenser från folkmusiken, samarbetet med hiphop-producenterna Salazar Brothers som levererade ”Give Me Fire”eller Gustaf Frödings 100 år gamla dikter till ”Infruset”. Med ett fokus på innovation började MANDO DIAO tidigt använda sig av tekniska lösningar som webbforum innan Facebook och Myspace, 3D-filmer, Virtual Reality artwork för albumet ”Aelita” från 2014, mobilapplikationer och världens första popalbum med 360° ljud. Deras intresse för sport har gett dem möjligheten att spela på stora fotbollsevenemang, DEL Winter Game, skid- och snowboardmästerskap, boxningsevenemang, ”Love Last Forever” – den officiella låten till VM i längdskidåkning 2015 och dessutom Formel 1 och DTM-tävlingar.

MANDO DIAO är kända för sitt klassiska rock-sound. För bandet är musik ett hantverk då alla medlemmar spelar flera olika instrument, är producenter och låtskrivare. De påbörjade sin karriär med starka influenser från rhythm and blues, The Beatles, Rolling Stones och The Kinks. Allteftersom deras musik utvecklades började de utforska popmusiken, men de har alltid haft kvar energin och attityden från tidig rock tillsammans med Björns unika röst. Med explosiv energi och ett brett urval av hits blandat med oväntade guldkorn är deras liveshower något utöver det vanliga!

MANDO DIAO jobbar nu på ett nytt album som släpps under 2019 och följer upp ”Good Times” som släpptes under våren 2017 med den tillhörande och omfattande turnén som förde bandet genom Europa, Japan och Kina.

Vi ser fram emot bandets kommande album – och höstturnén Bang Your Head 2019 Tour med tre stopp på hemmaplan!


Köp biljett