Mandolin Orange + Support: Michaela Anne

Arrangör Woody West
Datum onsdag 8 maj
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

MANDOLIN ORANGE
Duon från North Carolina, som består av talangfulla multi-instrumentalisten Emily Frantz och sångaren och låtskrivaren Andrew Marlin – har byggt en stadigt växande följarskara med sin speciellt intima värme. Duon, som också är ett par privat delar en slags magnetisk och unik samspelthet där de både instrumentellt och harmoniskt utgör två kompletterande halvor. Bakom den påfallande mjuka framtoningen är Andrews låtskrivande även förbluffande rättframt, och sångerna kan i det närmaste liknas vid historier som viskas i ditt öra. Den omisskänliga intimiteten påminner bland annat om Gillian Welch och David Rawlings, medan det avskalade Americana-soundet ofta jämförs med The Civil Wars.

Inspiration hittar de både i gammalt som nytt. där en förtrollande blandning av bluegrass, gospel, folk, country och pop frammanar en slags jordad tidlöshet. På kommande albumet ‘Tides of A Teardrop’, som ges ut 1 februari, har de – precis som på senaste ‘Blindfaller’ (2016) – tagit hjälp av sitt turné-kompand bestående av Clint Mullican (bas), Kyle Keegan (trummor), Allyn Love (pedal steel), och tidigare kollaboratören Josh Oliver (gitarr, klaviatur, kör). Till skillnad från tidigare album har de istället för att spela in sångerna live i studion arbetat på dem tillsammans med bandet, vilket gett dem ytterligare möjligheter att utforska tystnadens dynamik – vilket bidrar till att ladda deras näst intill spirituella känslighet till nästa nivå.

 

MICHAELA ANNE
Michaela Anne tillhör den nya unga vågen av indie-countryartister från East Nashville, en låtskrivare av rang välsignade med en tidlös röst. Hon har lyfts fram av New York Times, NPR, Noisey, Rolling Stone, Sterogum och BBC, och hon har turnerat med namn som Courtney Marie Andrews, Ron Pope och Sam Outlaw.


Köp biljett