Manifestgalan • 20 år

Arrangör Manifestgalan
Datum torsdag 23 februari
Insläpp 19.00
Pris 325
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

2023 firar Manifestgalan 20 år. Den 23 februari är datumet och platsen denna gång, för första gången i Manifestgalans historia, är Pustervik i Göteborg. 

Manifestgalan har genom åren varit en grogrund för stora artistskap. Här har artister som Timbuktu, Marit Bergman, José González, The Knife, First Aid Kit, Ghost, Cherrie och Sarah Klang vunnit priser tidigt i sina karriärer. Här har hundratals svenska produktioner från både smala och breda genrer fått en möjlighet att lyftas fram, skapade i ett kreativt och inspirerat svensk musikliv.  

Antalet kategorier har varierat genom åren, för att avspegla förändringar hos SOM:s medlemsbolag och hos musikscenen i allmänhet. Så sent som förra året presenterades två nya kategorier: Soul/R&B och Label of the Year. Höjdpunkter ur galans historia kommer under de kommande månaderna att uppmärksammas i Manifests sociala medier-kanaler.

31 januari 2003 ägde den allra första upplagan av Manifestgalan rum på Kulturhuset i Stockholm. Sedan dess har Manifest – arrangerat av Sveriges Oberoende Musikproducenter (SOM) – varit musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och dessutom årets stora händelse i indiemusiksverige.  Genom åren har arrangemanget växt och förra året fick galans jurygrupper gå igenom över 400 albumproduktioner – ett bevis så gott som något på att independentscenen lever och frodas i allra högsta grad!


Köp biljett