Mannen på bryggan

Arrangör Järnstudion
Datum tisdag 14 maj
Insläpp 18.30
På Scen 19.00
Pris 180:-
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Järnstudion presenterar: Mannen på bryggan – en monolog av Horace Engdahl
Pustervik – Matsalen
På scen: 19.00

Kan helvetet beskrivas?

Horace Engdahl har skrivit denna monolog om en man som sitter ensam efter katastrofen. En man som upptäckt att han inte längre har betydelse för någon annan. I ett försök att bryta den förlamning som drabbar honom rannsakar han sig själv, sin omgivning och vår samtid.

Pjäsen skrevs till Dramaten och skulle ha spelats där 2018. Men när metoo-vågen rullade in över västvärlden stoppades den. Fler försök att sätta upp stycket har gjorts men inte heller de har lyckats. Därför är vi nu stolta att kunna presentera en världspremiär av denna pjäs, skriven av en av våra mest namnkunniga författare och kulturpersonligheter.

Bakom föreställningen står teatergruppen Järnstudion som de senaste tio åren satt upp pjäser som Som varje annan dag och senast En dåres försvarstal. På scenen denna gång står Eskil Lundgren tillsammans med Pontus Edmar som spelar musiken.

Sedan ett par år tillbaka bor Horace Engdahl i Göteborg. I sina senaste senaste böcker finns flera pricksäkra Göteborgsskildringar. Därför känns det både logiskt och glädjande att det är just här pjäsen får sitt uruppförande.

19 maj hålls ett publiksamtal med Horace Engdahl direkt efter föreställningen. Samtalet modereras av Belinda Olsson.


Köp biljett