Mapei + Support: Nadya

Arrangör Luger
Datum onsdag 20 maj
Insläpp 19.00
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Mapei är det bästa av två världar. Lika delar amerikansk genuin soul och r’n’b kombinerat med europeisk, lätt kyld klubbmusik i olika former. Och ett par teskedar gospel och hiphop. Egentligen kvittar det. När det kommer till genrer så är det inte så himla viktigt längre. Definitivt inte när det gäller Mapei. Hon rör sig fritt över alla gränser du kan tänka dig. Lika flytande i de olika uttryck hon använder sig av och sammanför i den smältdegel som är hon. Få artister har en sådan förmåga att måla en känsla med sin musik på det sätt som Mapei gör. För vi har alla hört enastående singeln ”Don’t Wait” och vet att den går rakt in under huden och där stannar den kvar.
Med en lite udda bakgrund har Mapei börjat sina dagar i ett hippiekollektiv i Providence, Rhode Island men flyttade i unga år till Stockholm, där hon sedan växt upp. Hon heter egentligen Jacqueline Mapei Cummings och hade ursprungligen sitt genombrott med singeln ”Video Vixens” redan 2007. Man talade då om att hon skulle vara en ny Lauryn Hill. Efter singeln teamade hon upp med Major Lazer”Mary Jane” under 2009.
Att kalla ”Don’t Wait” för en comeback är nog egentligen felaktigt. Den så uppenbart talangfulla Mapei har inte ens börjat, men har med bara två egna singlar och EP:n ”Cocoa Butter Diaries” redan gjort sig ett namn. Det som hänt är att hon gått från att enbart vara excentrisk rappare till att nu även locka och pocka med sin souliga röst. En vinnande kombination. Kanske är det att hon omger sig med vänner som Lykke Li, som hyrt ett rum i hennes lägenhet i New York, eller att hon helt enkelt vidgat och utökat sitt uttryck som skapat denna nya dynamik som Mapei besitter. En sak är säker, hon är i full fart med en fullängdare och hon är här för att stanna.


Köp biljett