Maple & Rye + HALM

Arrangör Woody West
Datum tisdag 27 februari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

MAPLE & RYE
Göteborgsbaserade Maple & Rye har förutom sin multimiljonssingel ”Hymns of Poseidon” gjort sig mest kända för sina live-spelningar. Bandet har fyllt de flesta av Göteborgs indiescener med stämsång, dansanta melodier och en rå och genuin uppriktighet.

Under en tid av konsultstopp och lågkonjunktur är Maple & Rye en av få uppstickare som lyckats växa med 50 % under det senaste året. Med två nya gruppmedlemmar, Sebastian & Hugo, har göteborgarna tagit ännu ett kliv för att utveckla såväl live-spelningar som musikalisk kreativitet och komplexitet. Den som kommer till Pustervik den 27:e Februari kan förvänta sig ett energi-injicerat, välproducerat och nytänt Maple & Rye som kommer bjuda på flertalet nya spännande melodier från deras kommande platta.

Första singeln från plattan, ”17”, som släpptes i somras hintar om ett nytt Maple & Rye-album med betydligt unikare rock-sound än vad som tidigare släppts. Singeln producerades av ingen mindre än Luke Smith (Foals, Depeche Mode etc.). Albumet förväntas släppas i sin helhet under 2024.

HALM
Albumaktuella HALM är Umeås bidrag till den svenska americanamusikens kanske viktigaste tidsera – det vill säga den som pågår just nu. Aldrig förr har vårt land omsatt så mycket talang och kvalitet inom den här musikstilen.

I HALMs fall har vi att göra med ett band som tydligt bottnar i Norrland och gräver där de står, med en skandinavisk särprägel som blir extra tydlig på “Runner” – deras nya album som kommer ut den 23 februari, alltså bara fyra dagar före spelningen. Trots sina 26-27 bast fyllda har de existerat som grupp i mer än 15 år (!) vid det här laget, konstant med en nyfikenhet och spelglädje som tagit dem runt jordklotet – några turnévarv i Europa, ett besök i Kina och säkert bortåt 4-500 spelningar i Skandinavien – vilket är den starkaste orsaken till att det nya albumet låter så imponerande “färdigt”. Det är den sortens stamina och självklarhet man får som musiker när man i praktiken bor i sin turnébuss, på väg till nästa gig. Två singlar från albumet har redan funnits ute ett tag, närmare bestämt “Lose myself” från 2022 och “Just in time” som kom i våras. Singeln ”Way too late” kommer ut den 26 januari.

HALM består av Johanna Sandgren (sång och banjo), Lisa Johansson (sång och gitarr) samt William Ignberg (gitarr). Kärntrion förstärks under sina konserter av trummor och bas. På meritförteckningen finns som exempel stora spelningar i Norge där de uppträtt med bland andra Emmylou Harris och Carlene Carter. I Sverige har vi bland annat sett dem på Sthlm Americana, och tidigare även på Pustervik som support till Whitney Rose 2018.


Köp biljett