OBS INSTÄLLT! – The Marcus King Band

Arrangör Woody West
Datum tisdag 30 juni
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Konserten med The Marcus King Band på Pustervik 30 juni är tyvärr inställd. Att information dröjt har berott på att arrangörerna hoppats kunna komma med nya datum.

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra The Marcus King Bands konsert på Pustervik i Göteborg den 30 juni, utan konserten kommer att ställas in. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Köpta biljetter återlöses automatiskt. Samtliga biljettköpare kommer att kontaktas via mail.

THE MARCUS KING BAND
23-årige Marcus King är supertalangen, gitarrhjälten och låtskrivarfenomenet som med sin kraftfulla, karakteristiskt soul-dränkta röst hanterar allt från rå rock’n’roll till själfulla soulballader och jordnära country & americana på sin hyllade solodebut ’El Dorado’.

Albumet ’El Dorado’ är strålande inspelat tillsammans med mästerproducenten Dan Auerbach (The Black Keys, och producenten bakom Nikki Lane, Bombino och Yola) och är en uppvisning av självklar och självsäker rock och storslagen sydstatssoul från en av de största talangerna av sin generation. Plattan är redan hyllad stort som ett av årets starkaste album –

”An able soul shouter. … At times suggesting an Allmans session at Hi Records.”- Rolling Stone,

”Det här är bara början på historien om americanans nye kronprins Marcus King – Det kan faktiskt vara så att amerikana-scenen inte sett en mer hypas talang sedan Ryan Adams släppte ”Heartbreaker” för tjugo år sedan” – Johan Lindqvist, GP

The Marcus King Band bildades I Greenville, South Carolina 2013 består förutom Marcus King av trummisen Jack Ryan, basisten Stephen Campbell,  trumpetaren Justin Johnson och steel-gitarristen Dean Mitchell och skapade sig snabbt ett rykte som talanger utöver det vanliga i southernrock-bluesrock-americana-kretsar.

Genombrottet kom direkt med bandets debutplatta ”Carolina Cofessions” som producerades av Grammyvinnande superproducenten Dave Cobb (Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Colter Wall) och som hyllades vitt och brett medan bandet turnerat besinningslöst med över 140 spelningar senaste året (bla succé på Willie Nelsons SXSW-party). De är ett tätt sammansvetsat band till bredden fyllt med talang, och har de snabbt visat att de som är ämnade för storheter.

Marcus King spelade nyligen med Chris Stapleton som kallade honom ”one of his favorite artists” och i vår har han turnerat inför ett otal utsålda hus längs vägen har lett till att hyllningskören ständigt växer sig starkare.


Köp biljett