Mark Olson

Arrangör KB West
Datum tisdag 3 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Legendariska Mark Olson från Jayhawks släppte under oktober månad sitt nya album "Good-bye Lizelle" som Mojo Magazine utnämnde till månadens album.I februari kommer Mark Olson till Sverige med besked för att göra sin längsta turné på många år med det nya materialet i ryggen. 3 mars stannar han till i Göteborg och besöker Pustervik för en intim spelning.

 

 Att få visum till USA utfärdat för Mark Olsons livskamrat och musiker Inguinn Ringvold tog lång tid.  Paret spenderade tided på resor både i eget och välgörenhetssyfte, noterbart till Armenien och några andra europeiska länder. Med en portabel inspelningsstudio bokstavligt talat på axeln blev resorna fältinspelningar som resulterade i ett nytt album.

Av praktiska skäl är det mesta av trummorna inspelade med ett maliskt djembetrumset istället för ett vanligt, eftersom det lämpade sig bättre för två nomader till musiker. Tillsammans med allehanda oortodox instrumentation, ger den sedvanliga alt-country-folken en annan angreppsvinkel. Resultatet blev det prisade albumet "Good-bye Liselle". Upplev Mark på Pustervik när våren börjar ta fart i vår stad!


Köp biljett