Matt Corby

Arrangör KB West
Datum måndag 21 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 270
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Matt Corby släpper debutalbum och besöker Göteborg!
När den australiensiska stjärnan var i Sverige senast, 2013, sålde han slut sina spelningar i Stockholm och Lund, trots att han då ännu inte släppt ett album. Efter ett par insiktsfulla år i en stuga långt ute på den australiensiska landsbygden släpper han äntligen debutalbumet "Telluric" den 11 mars! Direkt efter albumsläppet beger han sig ut på sin första turné sedan den succékantade resan 2013. Det enda stoppet i Sverige blir Pustervik i Göteborg, 10 dagar efter albumsläpp: den 21 mars!
Sydneysonen Matt Corbys musik präglas starkt av hans liv och upplevelser – allt från att växa upp i en gospelmiljö till att sälja mackor på Subway, från att turnera med ett kyrkoband  till att stå i final i australiensiska Idol. Han har hunnit släppa fem EPs som fått varma mottaganden, sålt guld och platina, fått utmärkelsen "Song of the Year" på australiensiska ARIA Music Awards två gånger ("Brother" från 2011 och "Resolution" från 2013). Men det är först nu Matt Corby släpper sitt debutalbum – efter ett slopat album och ett par år ute på landsbygden.
Albumet "Telluric" är en reflektion av Matts sinnestillstånd under skapandeprocessen av albumet. Först var han frustrerad och arg, för att sedan arbeta igenom sina demoner tack vare en stor övertygelse och hårt arbete. Efter att ha grävt lite djupare i sitt inre och utforska de allra mörkaste hörnen av själen, har de senaste åren spenderats i en liten stuga långt ute på den australiensiska landsbygden. Där skrev han, spelade in och producerade det som till slut blev hans efterlängtade debutalbum: "Telluric".
Det är dock inte det första albumet Matt Corby har gjort. För ett par år sedan signade han till Atlantic Records och skapade ett album i Los Angeles – ett album som istället för på skivhyllorna hamnade i papperskorgen. Det var inte den skivan Matt ville släppa. Själv säger han:
“I recorded an album two years ago that I didn’t like. For a lot of reasons I wouldn’t release it. It took me a year and a half to clear my head of everything that happened, accept my failures, reboot and have the balls to do it again.”
Nu ser vi fram emot "Telluric" där singeln "Monday" redan finns ute och "Sooth Lady Wine" snart finns tillgänglig. Albumet släpps 11 mars och 10 dagar senare står han på Pusterviks scen i Göteborg. Högt tryck väntas åter igen på biljetterna!


Köp biljett