Klubb Instant Live: Maxida Märak

Arrangör Instant
Datum fredag 17 maj
Insläpp 21.00
Pris 150 + service avgift
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

En av landets mest unika och tongivande artister börjar nu förbereda sig för album-debut tidigt hösten 2019. Men innan dess åker hon ut på vårturné och släpper purfärska singeln ”Hatar” den 22 mars. En singel som premiär-spelades live inför en större publik i samband med Manifestgalan i år. Singeln följs upp av 4-spårs EPn ”Ärr” en dryg månad senare lagom till turnén.

Förra året skrev Maxida Märak nytt artist-avtal med Playground Music och samarbetet inleddes med släppet av ”Vill ni se en stjärna”, tolkningen av en av Sveriges mesta klassikers historiskt och även ”Järnrör”, Maxidas högst personliga inlägg i debatten inför det riksdagsval som genomfördes. Maxida själv säger: ”Nya singeln speglar min känsla av att vilja vara kvar i nuet. De där stunderna när man känner ren lycka och frihet, och sorgen över att de stunderna inte kan vara för evigt. Vi lever i en tid då, bakom allt det fantastiska, knackar också verkligheten på dörren och påminner oss om en väldigt mörk värld utanför. ”Nu är det en ny fas som inleds. Fortfarande grundad i explosiv och personlig hiphop, oftast med elektroniska beats som drivmedel, tar nu denna artist nästa naturliga steg i sin utveckling och får in givna pop-hooks på ett sätt vi inte hört tidigare och tar även tydlig inspiration från modern R&B.

Fortfarande med tyngd och med budskap i fokus men nu med målet siktat på att nå ut bredare utan att tappa fotfäste eller identitet. Maxida om turnén: ”Det känns fantastiskt! Jag trivs mycket bättre på resande fot än att vara stillasittandes, och min favoritdel i de här yrket är just livebiten. Extra kul känns det också för att vi ger oss ut med nytt material, som känns så viktigt att äntligen få kunna förmedla.Musiken är mitt främsta språk, och det är nya tider nu. Jag är nog som allra lyckligast på scen, och det här materialet och turnén kommer precis i rätt tid.

Let ́s do this Native style.


Köp biljett