Metallica take over: Metaholica & Hetfieldz

Arrangör Pustervik & Live Nation
Datum lördag 17 juni
Insläpp 16.00
På Scen 21.00
Pris 175:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Dagen mellan de stora spelningar på Ullevi med Metallica ställer vi till med rejäl hyllningsfest! Biljetter släpps 10 mars 09:00.

Uteservering & foajé öppnar 16:00 med DJ´s
Quiz i foajén 19.00
Live i klubben från 21:00

Metaholica

”Old school” före ett Metallica-fan innebär de första fyraplattorna a la’ 80-tal och det är precis det som MetaholicA levererar. När t-shirts hade avklippta ärmar, riffen var snabba och sylvassa, dubbelkaggarna smattrade och thrash var ett nytt farligt begrepp. Medlemmarna utgår från Falkenberg, och med många tidigare band och projekt i ryggen tar de gemensamma tag för att hylla ikonerna som lärt så många att bemästra sina instrument.

”Vi älskar den energi de gav oss och som fick oss att börja lira från allra första början. Detta är vårt sätt att nostalgiskt betala tillbaka och själva få kanalisera Metallica.” 

”Det var fansens val att de skulle spela på Cliff Burton-museets invigning” 
Krister Ljungberg, Ansvarig för museet

”We watch Metaholica deliver another pulverizing set” 
Joel McIver, Editor of Bass Player Magazine

Hetfieldz

Historien om Hetfieldz tar sin början i en Göteborgsförort 1991 när skolkompisarna Marek, Niclas och Peter spelade i thrash/death metalbandet Adversery. Sedan dess har medlemmarna i Hetfieldz spelat i flera olika band som haft olika framgång. 30 år senare träffas de tre vännerna igen. Nu tillsammans med Jouni för att jamma Metallica-låtar bara för att det är så fantastisk kul att spela tillsammans. 

– Metallica är bandet som en gång inspirerade oss till att börja spela instrument och starta band. Att få hylla dem och dela det med andra Metallica-fans känns självklart och otroligt roligt.


Köp biljett