Nytt datum – MIdlake

Arrangör Woody West & Luger
Datum onsdag 9 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 325
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det har nu gått över 15 år sedan Midlake gav ut sin genombrottsplatta, den moderna indierock-klassikern ”The Trials Of Van Occupanther”. Att 2006 förstå vilket enormt inflytande och vilken påverkan denna platta skulle komma att ha på den senare delen av decenniets amerikanska indiescen känns så här i efterhand ofattbart och anmärkningsvärt.
 
Sedan 2013 har det varit förhållandevis tyst från bandet utan att snacket om dem för den delen tystnat, vilket leder oss till den goda nyheten att Midlake snart är tillbaka med ny musik. Inom kort släpper bandet deras första nya album sedan 2013, For the Sake of Bethel Woods, vilket också efterföljs av en turné med stopp i Sverige. Den 16 mars spelar Midlake på Pustervik i Göteborg, och den 18 mars intar bandet Nalen i Stockholm. Biljettsläpp fredag 29 oktober klockan 10.00 via Luger.se!
 
Texasgängets pastorala folkhymner, oansade skägg, hisnande sångharmonier och slacker-slarviga flanellskjortor kan idag ses som föregångaren till genombrott för bland andra Fleet Foxes och Bon Iver. Under sina tidigare turnéer har bandet spelat inför slutsålda hus med spelningar som idag beskrivs med ett mytomspunnet skimmer från de lyckliga som upplevde dessa välsjungande män på scenen. Räkna med något liknande när bandet åter står på scen på svensk mark.


Köp biljett