Mikal Cronin + Tyred Eyes

Arrangör Woody West & Instant
Datum fredag 13 november
Insläpp 21.00
Pris 150
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

MIKAL CRONIN
Garage-doftande pop med soligt och melodiskt skimmer från både 80- och 90-talets indierock. Vi är sanslöst glada över att välkomna Mikal Cronin tillbaka till Sverige för två konserter i höst – 12 november på Kägelbanan i Stockholm och 13 november på Pustervik i Göteborg.

Med soldränkt garage-rock har Mikal Cronin värmt gitarrsvärmande bröstkorgar sedan den självbetitlade debut-LP:n 2011. Uppväxt i Laguna Beach, Kalifornien, följde (inte så förvånande) ett musikaliskt uttryck därefter – där garagerockiga inslag varvas med lummiga arrangemang, tröstande melodier och djupt personliga texter. Tillsammans med parhästen Ty Segall är Cronin i absolut främsta led när det kommer till att skapa musikalisk kvalitet från den amerikanska västkusten. 
I maj 2015 släpptes Cronins tredje album MCIII. Albumet är en samling av rasande och obestridbara poplåtar varvat med ett djupare berättande om att bli vuxen. Precis som på debutalbumet och tidigare fullängdaren ”MCII” hörs nästan uteslutande Cronins egna arrangemang och instrument även på detta album – allt sammansatt i ett humörsvängande crescendo, långt utanför ramarna för den traditionella enmansorkestern. 
Hans liveframträdanden har beskrivits med ord som ”Garagepunk för bra för att vara sann” (Gaffa). Mikal Cronin är ett geni. Upplev det med egna ögon och öron i november. Biljetter ute nu!
TYRED EYES

I november är Tyred Eyes tillbaka med kortfilmen Arms med tillhörande singel. 

 

I juni 2015 spelade Tyred Eyes in två låtar i anrika Svenska Grammofonstudion i Göteborg. Låtarna spelades in live under två dagar, och allt dokumenterades av filmaren Nicklas Persson. I november släpps resultatet: en kortfilm och en singel med två låtar.  

 

Arms är uppföljare till förra årets album "Elevator", och musikaliskt har blickarna sänkts ytterligare ett steg ned i pedalborden. Uppsättningen har utökats med gitarristen Oscar Brask som bidrar till bandets eklektiska blandning av indie, lo-fi, garage och punk. Band som Sonic Youth, Superchunk, Yuck och Elbow, tillsammans med teman om revolution, morsekod och atombomben hör till influenserna för det nya materialet. 


Köp biljett