Mimikry + The Dogs

Arrangör Komet Agency
Datum fredag 14 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 280:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Mimikry är ett av Sveriges populäraste och mest streamade rock -och punkakter med över 25 verksamma år i ryggen och mer än 1000 livespelningar på nacken. Mimikrys musik har streamats flera miljoner gånger över hela världen.

De senare åren har Sveriges punkigaste rockare släppt albumet “Grit” där t ex covern på Timbuktus ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” tillsammans med Martin Westerstrand (LOK, Lillasyster) blev en viral hit. Dubbelalbumet “Splitter” kom ut med en singel per månad både digitalt och på vinylsingel mitt i pandemin och gjorde att bandet även var aktuella när de flesta andra fick pausa.

Låtarna “Ni är så jävla dumma i huvet”, “Är det okej om jag går ut och mördar nån ikväll, snälla mamma?” och den energisprutande duetten med Caroline af Ugglas, “Jag är en sån som förstör” är låtar (med videos) som sticker ut från albumet.

Låten “Ni är så jävla dumma i huvet” blev dessutom en viral hit i en annan variant när Mimikryvännen Nomy släppte en cover på låten. I samma veva släppte Mimikry också låten ”Matilda kom hem” vilket är en cover på Nomys låt ”I love you Diane”. Ett roligt samarbete man kanske får se mer av i framtiden.

Mimikry består av Hjalle Östman, sång Mia Mästerbo, bas/sång Anders Brandström, gitarr/sång Johan Åsberg, gitarr Jonas ”Heavy” Stentäpp, trummor

The Dogs ansluter som gäst till Mimikry!

The Dogs släpper i år sitt 11:e studioalbum ”Starvation” och fortsätter sin permanenta turné i samband med albumet. Innan de ger sig ut på de norska festivalvägarna, kommer de värma upp tillsammans med Mimikry på Pustervik 14e april

Som namnet på albumet antyder är det en livsfarlig kennel som ger sig ut på sommar-vägarna. Svältfödda på livespelningar. The Dogs har aldrig gått såhär länge utan en spelning. 100% självvald och 100% självförvållad. 

Alla och envar har sitt personliga ansvar för att säkerställa denna näring av livemusik – Mimikry har valt att dra sitt strå till stacken och ta detta till Göteborg. 

Det kommer det märkas på kroppen för oss alla att tillgången på mat varit små. 
2023 kommer att bli en jäkla fest! Må gud förbarma sig över oss alla.


Köp biljett