Moneybrother

Arrangör Pustervik & Luger
Datum torsdag 20 december
Insläpp 19.00
Pris 295
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Hej, Pengabrorsan här.

Jag ville göra en skiva som lät fri. En skiva, som när du lyssnade på den, kändes som en resa. Jag ville inte göra en World Music skiva. Utan en Rock n’ Roll skiva med ljud och atmosfärer hämtade långt hemifrån.

Jag satt ihop ett All Star Team med de bästa musikerna från mitt band i Sverige och de bästa från bandet i USA (jag har två band, min ringa popularitet i USA betalar inte flygbiljetterna för ett helt band..) och åkte till Chicago för att där spela in grunderna till skivan i Steve Albini’s klassiska “Electric Audio Studio”.

Efter tolv dagar där packade jag och min gamle vän och kollega i vårt första band Monster, producenten Christoffer Roth, ner tejperna i väskan och reste till: Los Angeles, Rio De Janeiro, Kingston, Auckland, Cape Town, London och Ludvika.

I alla städer träffade vi människor, musiker och vänner som bidrog till skivan och hjälpte oss att skapa ljudet vi letade efter. Och så hjälpte de oss på köpet med Storyn.

Med på resan kom Jim Dziura. En amerikansk regissör. Han dokumenterade allt och nu har vi inte bara en skiva att släppa utan också filmen ”Start A Fire”.

Den som reser lika mycket som jag gjort de senaste åren bör nog fundera på om man reser, eller i själva verket flyr. Det handlar denna samling låtar om. Jag har försökt göra min ärligaste skiva. Den är möjligen märkt av alla mina turneer med amerikanska punkband de senaste åren. Möjligen lite skramligare. Och så miljonfrågan. Är det min bästa skiva?

Såklart det är.

Mvh Er Moneybrother

Så presenterar artisten själv sin nya skiva. När Anders Wendin med band kommer till Pustervik kommer de självklart spela låtar från hela skivkatalogen. Det har blivit några hits under åren…

Support är till denna spelning är Woodlands.


Köp biljett