Moon Duo

Arrangör Woody West
Datum torsdag 5 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 220
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Moon Duo presenterar ”The Lightship”, en turné när de spelar inuti en visuell ljusbox inspirerad av 70-talets diskotek och psykedeliska upplevelser. Den Portland-baserade duon, som består av gitarristen Ripley Johnson och keyboardisten Sanae Yamada är aktuella med sitt nya album ‘Stars are the Light’ som kom ut i slutet av september på Sacred Bones.

Historiskt sett har Moon Duo kanaliserat en form av gitarr&synth-driven krautpsychrock. Föregångaren ‘Occult Architechture’s båda volymer utforskade dualiteten mellan ljus och mörker i den Kinesiska teorin kring Yin och Yang, medan ‘Stars are the Light’ fokuserat på dans, och då främst med 70-talets disco och funk som inspiration.

Deras musikaliska utveckling är tydlig redan från första anslag när de pulserande, repetitiva beatsen och delikata, svävande röster faller in i ett hypnotiserande groove. Albumet är mixat av ’Sonic Boom’, aka Peter Kember – den tidigare Spacemen 3-medlemmen som bland annat hjälpt artister som Beach House att hitta fram till en större dynamik, med mer texturer till sound och låtskrivande. ’Stars are the Light’ är förmodligen Moon Duos mest psykedeliska album to date, och har tagit med sig den sci-fi mytologi som vi lärt känna via artwork, syntar och tematik – men det är också deras lummigaste och kanske mest jordnära sound hittills.


Köp biljett