Moto Boy + support The Hearing

Arrangör Frihamnen Event & Blixten & Co
Datum onsdag 13 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 270:-
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Moto Boy klar för höstturné med helt nytt material –ny singel ute idag och biljetter släpps 12:00!
Moto Boy (Oskar Humlebo) har släppt musik sedan 2006, och 2019 är året då vi för första gången fått höra honom på svenska. Med ständiga lovord från pressen och med sin starka följarskara har han haft flera “karriärer i karriären” och låtit olika influenser ta plats på skivorna. Idag släpps singeln “Vi kör tills vi dör”, samt offentliggörandet av en turné under hösten där helt nytt material utlovas. Biljetterna släpps klockan 12:00 via http://www.blixten.se/moto-boy!
I Moto Boy möts skandinavisk melankoli med Berlins klubbliv i en självklar symbios. Allt toppat med den särpräglade och omisskännliga rösten och den androgyna framtoningen.
Idag släpps nya singeln ”Vi kör tills vi dör” – den tredje i ordningen efter språkbytet i och med singeln “Min stora kärlek”, som släpptes i februari och under våren följts av ytterligare två spår som visar vägen mot det som i höst leder till ett helt album.
“Jag spelade den här låten live innan den var klar, de sista raderna skrevs klart på scen, i stunden med bandet, och hela låten är lite så, som att kasta sig ut utan att titta ner först.”
Moto Boy beskriver språkbytet i egna ord:
”När jag väl öppnade den dörren så var det som om jag hittat en hel våning full av nya rum, jag hittar låt på låt och allt känns intressant och eggande, lite som när jag gjorde min första skiva. Jag tror alla erfarenheter senaste åren, “The feeling of going”, “Vinnaren tar allt – Medborgarbandet”, skivorna i Berlin, turnerandet med Moto Boy och The Cardigans, alla samarbeten med Hans Ek och alla Sveriges symfoniorkestrar, allt hittar helt plötsligt uttryck i musiken genom språkbytet.
Den kanske största överraskningen har varit hur mycket det påverkar mitt sätt att sjunga och skriva, helt plötsligt tar jag ut svängar och höga tonarter på ett nytt vis, allt känns nytt och vasst. Det är som om språkbytet gjort mig helt orädd och jävligt hungrig på nytt”
Under november 2018 gjorde Moto Boy tre jubileumskonserter, tio år sedan släppet av den självbetitlade debutplattan – och kort efter singelsläppet i februari gav han sig ut på en exklusiv miniturné under parollen ”Min Stora Kärlek”. Corren hyllade konserten som mästerlig, Smålandsposten sade att ”Moto Boy gav det bästa” – och till hösten är det alltså dags för honom att återigen inta scener runt om i landet.
Turnéplan
17 okt                Luleå, Ebeneser
18 okt                Umeå, Droskan
19 okt                Sundsvall, Quality Hotel
20 okt                Östersund, Jazzköket
25 okt                Karlstad, Nöjesfabriken, Bar Teatral
13 nov               Göteborg, Pustervik
14 nov               Stockholm, Slaktkyrkan
”Jag kommer ta med mig Titte och Pikko igen på den här turnén, och ni som var på “A Decade” eller “Min Stora Kärlek”-konserterna vet hur fett det kan bli. Vi kommer spela nya skivan “Stökigt Hjärta” (som släpps i höst) från början till slut, och den här gången lägger vi ribban ännu högre, det kommer bli det bästa vi gjort”
Turnén har premiär på Ebeneser i Luleå den 17 oktober. Biljetterna släpps idag kl 12:00 och säljs viawww.blixten.se/moto-boy
Följ Moto Boy
http://www.motoboymusic.com/
https://www.facebook.com/motoboymusic/
Utöver karriären som Moto Boy är Oskar Humlebo också aktiv som en av medlemmarna i elektroduon Pikko, livegitarrist i The Cardigans och har skrivit musik och själv medverkat i uppsättningar vid Malmö Opera, Göteborgs Stadsteater och Wermlandsoperan.
Instagram@motoboymusic
Twitter@motoboymusic
Biljettinformation
Biljetterna släpps idag kl 12:00 via http://www.blixten.se/motoboy
Pressbilder
http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/latest_media/tag/moto-boy
Presskontakt
Adam Ramberg, Birds Will Sing For You, adam@birdswillsingforyou.com, 070-833 03 10
Victor Fagerquist, Blixten & Co, victor@blixten.se, 070-840 89 18


Köp biljett