Nadya + Systraskap + Jonas Schwartz

Arrangör Instant
Datum fredag 16 januari
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den här helgen håller P3 Guld på att uppmärksamma och hylla det som var bäst 2014, vi väljer i stället att blicka framåt och fokusera på det vi tror extra mycket på inför det nya året. Och vi lovar, du vill se alla dom här akterna live.
NADYA
“Efter ett av vår tids mest underliga val och dagar där normalisering av rasism fortsätter så är Nadya här för att röra om med nya singeln Refugee. Även ifall attityd och ljudbild kan rimma lika så missta inte denna gamla punkare för en svensk pseudo-M.I.A. – detta är något mycket dödligare.
Rap samt elektroniska avarter faller för att möta Duvchi i skärselden och återuppstår sedan som något helt unikt.”
Låten släpptes precis efter valet. Lyssna här och längta efter mer
http://open.spotify.com/artist/6cXhYaQTFVzQCyFE1j41eH
SYSTRASKAP
Dom har släppt singlar under några år och spelat massa live men även lyckats vara en alldeles för välbevarad hemlighet för de flesta. 2015 kommer det ändras. Då släpper de album och en singel
Systraskap gör samhällskritisk, gränsvidgande och utforskande klubbmusik. Deras omtalade liveset kännetecknas av blandningen mellan elektroniska ljudbilder och akustiska instrument som trumset, sång och blås.
Mattias Alkberg beskriver Systraskap såhär:
“En musikalitet och en inställning som inte går att hitta eller uppbringa i den vanliga svennebanannormen. Inte så konstigt kanske, för att finna sin plats i den kan man inte vara så här utmanade, rollupplösande och svängiga.”
Singeln Wear It Like You Deserve It släpptes i mitten av december.
http://open.spotify.com/album/6kNQ2aLjqQ9GJvIccgNaXH
JONAS SCHWARTZ
Han har flyttat från det destruktiva festlivet i Göteborg, till Stockholm med lägenhet, flickvän och hund. I Göteborg jobbade Schwartz som rivare och var känd på byggen för att han alltid råkade slå sönder vattenrör och hade lungorna fulla av damm. På kvällarna festade han. Till slut flyttade han därifrån.
Resultatet av det nya livet är en färgstark elektronisk skiva som handlar om flykten från Göteborg, uppgörelser med gamla vänner, avundsjuka och kärlek.
Jonas har fått väldigt mycket och bra uppmärksamhet i blogg världen, bla PSL hyllade singlarna, Aftonbladet listade Jonas som höstens mest spännande artist, P3 Musikguiden höjde singeln What If I Leave till skyarna.


Köp biljett