Neil Halstead (from Mojave 3) + Sarah Hepburn

Arrangör Woody West
Datum torsdag 9 maj
Insläpp 19.00
På Scen 19.30
Pris 160
Åldersgräns 18
Plats Matsalen
Köp biljett

Neil Halstead har under de senaste decenierna utvecklats till en av de brittiska öarnas förnämligaste och mest respekterade låtskrivare. Först med tonårsshoegazingshoppet Slowdive (som under 90-talets början låg på inflytelserika indiebolaget Creation), som efter några år utvecklades till det sensationella dreampop-alt.country-bandet Mojave 3 (som hamnade på lika inflytelserika indielabeln 4AD) och på senare år med finstämda folkpop-plattor i eget namn. Det var framförallt i 

Mojave 3 som den unge Halstead hittade sin form som han sedan dess fortsatt att förfina och förädla genom åren. Mojave 3 kan ihop med sina californiska själsfränderna i Beachwood Sparks ses som pionjärer för den kosmiska alliansen av lätt svävande, psychedelisk indiepop och solblekt jordnära alt.country med klara influenser från 70-talets västkusttrubadurer och hippiecowboys som Gram Parsons, Neil Young och Gene Clark. Bandets debutplatta ”Out of Tune” räknas som ett modernt mästerverk i många kretsar (fråga Aftonbladets Per Bjurman) och även om senaste plattan ”Puzzles Like You” kom så sent som 2006 var Mojave 3 aktuella förra året då de agerande support för Band Of Horses på deras englandsturné. 

Det är dock i eget namn Neil Halstead varit aktuell de sista åren med albumen ”Oh! Mighty Engine” och en av förra årets starkaste singer/songwriter-plattor den ljuvligt lågmälda ”Palindrome Hunches”. En annan passion Halstead delar med sina själsliga vänner (Beachwood Sparks, The Tyde) från Californien är surfing, ”Oh! Mighty Engine” är devis inspelad i Los Angeles efter surfturer på morgnarna inspelning med vänner under eftermiddagarna och det är numera surfande succé-singer/songwritern Jack Johnson som ger ut Neil Halstead via sitt egna skivbolag Brushfire Records (Rogue Wave, Matt Costa, Bahamas). Havet och vågorna har alltid varit närvarande i Halsteads enkelt eleganta melodier men på egen hand dyker folkinfluenser från landsmän som Nick Drake och Bert Jansch in i Halstead’s annars så mjukt sommarvarma verandasånger och ger dem ytterligare djup och perspektiv.
 

SUPPORT: 
Sarah Hepburn
föddes och växte upp i Illinois, men flyttade till Danmark 1998, där hon blev en viktig medlem av danska kultindierockbandet Glorybox. Efter sju hektiska år med olika skivsläpp och hundratals konserter jorden runt, spelade hon sin första soloplatta "Stars & Haze" med Neil Halstead (Slowdive, Mojave 3) som producent. Hepburn återvände till hennes uppväxt i den amerikanska folkmusiken och ersatte elgitarren med den akustiska.

 

Sarah Hepburn har turnerat intensivt i Europa, Asien och USA, och förutom hennes inblandning i band som Kloster, Mechanical Bird och Blood on a Feather, har hon arbetat med många framstående artister som Sufjan Stevens, Serena-Maneesh och Mojave 3

Hepburns egna verk är en lysande blandning av andlig folkmusik och skuggigt suggestiv neo-psykedelisk dreampop. Hennes mjuka, viskande och förtröstansfulla röst leder dig genom tidlösa sånger av hopp och försoning.


Köp biljett