Nicholas Allbrook + Ruby Empress

Arrangör Woody West
Datum torsdag 26 maj
Insläpp 21.00
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

NICHOLAS ALLBROOK
I slutet av maj kommer en av frontfigurerna för de senaste årens fantastiska australiska psykedeliska musikvåg till Sverige. 28-årige Nicholas Allbrook har gjort sig känd som frontman i POND och bassist i Tame Impala och sista veckan i maj gästar han Sverige för första gången som soloartist, i samband med släppet av nya albumet "Pure Gardiya".

Nicholas Allbrook växte upp i en förort till Perth i sydvästra Australien och som tonåringen började han lyssna på sjuttiotalsrock som Led Zeppelin och The Who, och hade snart startat Mink Mussel Creek med några vänner. Som 20-åring träffade Allbrook Tame Impala-ledaren Kevin Parker som klev in som trummis i Mink Mussel Creek, och 2008 startade Allbrook POND tillsammans med Jay Watson och Joe Ryan. De kommande åren spelade Allbrook med Kevin Parkers Tame Impala samtidigt som Parker bidrog med trummor i POND, innan framgångarna båda banden rönte gjorde att de tvingades att fokusera på sina egna projekt. Med POND har Allbrook hunnit släppa sex hyllade album och 2014 solodebuterade han med "Ganough, Wallis and Futuna".

Den 27 maj släpper Nicholas Allbrook sitt andra soloalbum "Pure Gardiya" genom Spinning Top (Tame Impala, Pond etc) och samma vecka står han för första gången på svensk scen som soloartist, med framträdanden på Kägelbanan i Stockholm och Pustervik i Göteborg på agendan. “Advance”, första singeln från kommande albumet, lovar en magisk kväll av storslagen och intim psykpop, med en av de senaste årens intressantaste artister.

RUBY EMPRESS
Ur askan från det legendariska Manganas Garden reser sig nu en ny fågel. Indie dance akten Ruby Empress jämförs lätt med Jungle, Foxygen och Unknown Mortal Orchestra men har också ett helt eget DNA, med rötter såväl i amerikansk west coast från 70-talet (typ Steely Dan och Doobie Brothers) som i den franska elektroniska discon.

Deras första singel "Deluca" som släpptes den 6 maj gick i taket viralt och nådde 300.000 streams på två veckor, and still counting fast.

Vi är superglada att få introducera detta nya internationella hopp.

Matchningen med Nick Allbrook kan inte vara mer klockren.
 


Köp biljett