Nikki Corvette + Poppets + The Shy Lips

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 3 maj
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

NIKKI CORVETTE (US) – på scen 00.00

Nikki Corvettes karriär startade redan 1978 då hon delade scener med Ramones, Johnny Thunders, The Romantics och många andra i den tidiga punkvågen! Under namnet Nikki and the Corvettes släppte hon sitt debutalbum på BOMP! Records. Ett album som influerat många senare storheter. The Donnas bl.a. sjunger ”I Wanna be like Nikki Corvette”i hitlåten Gimmie My Radio och Nikki var även en stor anledning till att japanska 5,6,7,8:s började spela musik.

Nikkis musik är en skön blandning av 60-talspop och drivig pop-punk som passar som handsken i de flesta tillfällen. Hon gjorde ett bejublat gig på Urban & Markos festival på gamla trucken (youtuba Nikki Corvette göteborg för att se klipp från hennes gig + när när den apraka arrangören Marko presenterar Nikki)

Så sent som förra året började Nikki spela med ett nytt band som går under namnet Nikki Corvette & The Romeos. Kompbandet består av Herve Peroncini (The Peawees) på gitarr, Franz från Otis tour på bas och Bruno bakom trummorna. (Miss Chain and The Broken Heels)

POPPETS – på scen 23.15

Har du någonsin suttit på stranden o tuggat tuggummi när vinden blåser in sand i munnen på dig? Det kanske inte är världens härligaste upplevelese men någonstans beskriver det ändå Poppets sound på ett träffande sätt. Poppets består av Lina och Magnus (The Heartattacks, The Blacks) och den här duon levererar snabb, studsig o medryckande garage-pop som får varenda kotte att vilja röra på fötterna.

Denna produktiva garageduo har genom åren släppt ett stort antal sjuor på diverse olika bolag och turnérat världen över. För tillfället är de i dagarna aktuella med en ny LP på amerikanska FDH Records.

THE SHY LIPS – på scen 22.30

Den begåvade musikstan Göteborg har fått ett nytt namn att lägga på minnet. Historien om de unga indiepopslynglarna i The Shy Lips börjande med ett handslag någonstans i Europa. De två händerna tillhörde Adam Ben Rahmoun och Victor Pettersson. I brist på bättre för sig och på grund av deras kärlek till musiken beslutade de sig för att starta ett band. Tillsammans med Adams bror Jonas och trummisen Anton Ekedahl som tog med sig sin vän, gitarristen Alex Lisinski så var The Shy Lips var bildat. Bandets första EP “The Shy Lips EP” innehölll lika självklar som omedelbar indierock gjord direkt dansgolven på landets indiepopsklubbar. 

The Shy Lips låter som ett band som vi vanligtvis upptäcker genom Rough Trade och lägger sig någonstans mellan banden The Libertines, The Vaccines, The Strokes och Howler. The Shy Lips har även gjort en sin egen CCTV-session hos Nudie Jeans och följer där namn som Band Of Horses, Magic Kids, Vetiver och Deportees. I januarii 2013 släppte de sn nya EP ”Nowadays” som även den mottagit lysande recensioner.

Djs:
Klubben: Livsgnist
Foajén: Tapemaster Trash

 


Köp biljett