Nitzer Ebb + Priest

Arrangör Vicious Circle & Stockholm Underground
Datum söndag 9 december
Insläpp 19.00
Pris 395
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Vicious Circle & Stockholm Underground presenterar stolt

Nitzer Ebb + support Priest

Nitzer Ebb

Det antas ofta att Nitzer Ebb, med sitt ovanliga namn och aggressiva sound, härstammar från den tyska technoscenen, men den hyllade trion kommer i själva verket från Chelmsford, Storbritannien.

Nitzer Ebb, som bildades 1982 av skolvännerna Douglas McCarthy, Vaughn ’Bon’ Harris och David Gooday påverkades av de hårdare sounden från den tidiga technopopscenen, inklusive element från flera andra genrer tills de hade skapat sitt eget karaktäristiska sound, kännetecknat av extremt kraftfulla rytmer, minimalistiska sekvenserade ”hooks” och hårda texter.

Senast bandet spelade i Sverige var 2011. Nu återförenas originalmedlemmarna för en handfull unika spelningar i Europa innan festivalsommaren 2019. Sverige äras med två besök i Stockholm 7/12 och Göteborg 9/12

Missa inte!

Lyssna på Nitzer Ebb

Facebook Page
https://www.facebook.com/NitzerEbbOfficial/

Priest
(SWE)
Priest har sedan debutalbumet ”New Flesh” kom ut i november 2017 varit upptagna med att frälsa Sverige och Europa med flertalet festivalspelningar bland annat på Amphifestivalen i Köln, Tyskland.
Bandet har både ett starkt visuellt och musikaliskt uttryck.

Deras (elektroniska) influenser är tydliga, en blandning av klassisk musik, till mörk metall och popmelodier.

I höst planeras en EP och till våren åker de ut som förband på Aestethic Perfections Europaturné. Men först ska de göra sin andra spelning i Stockholm, denna gång som förband till legendariska Nitzer Ebb.

Lyssna på Priest


Köp biljett