Noah & The Whale

Arrangör Pustervik
Datum tisdag 11 juni
Insläpp 19.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Våren 2008 sköljde en våg från England in över vår kust och vi fick lära känna Laura Marling, Johnny Flynn, Eugene McGuinness och lite senare även Mumford & Sons. Influenserna från brittisk folkmusik och att de alla kom från London var den gemensamma nämnaren. Bland de skatter som spolades upp på land fanns även Noah and the Whale som med sockerpop, ukelelekomp och flöjtsolon utlovade att ”wherever you go there’ll be love”. Resten är, som man brukar säga – historia.

Ett debutalbum, Peaceful, The World Lays Me Down (2008) till bredden fullt av solsken, fioler och kärlek. Sen kom en uppföljare som var raka motsatsen till debuten. First Days Of Spring (2009) är starkt präglad av uppbrott, molande hjärtan och kraften i hoppet om att till slut släppa taget och kunna gå vidare. Tillsammans med First Days Of Spring släpptes även en film döpt till samma sak som skivan och regisserad av bandets frontfigur Charlie Fink. Filmen skapades delvis i hopp om att få människor i vår byta-låt-hela-tiden-era att lyssna kronologiskt på en hel skiva. I intervjuer sa Charlie Fink att härnäst vill vi göra rock och ut kom Last Night On Earth (2010) som sades vara inspirerad av Tom Waits och Bruce Springsteen. Men att de gamla rockrävarnas andar svävande över alstren försvann snabbt i skuggan av att varje låt var som att lyssna på en hel liten film. Alla bandets skivor har landat på topplistor runt om i världen och Noah and the Whale har erövrat allt större scener att spela på.

På Noah and the Whales spelningar föreligger alltid en risk att totalt sugas upp i nuet och alldeles fastna i någon av Charlie Finks ömsom ljuva, ömsom bittra berättelser. Bandet på scen bjuder vibrerande, levande stunder att fullkomligt tappa bort både sig själv och tiden i. Noah and the Whales kringelkrokiga musikaliska resa fortsätter och 6 maj släpps deras fjärde album Heart of Nowhere. Även den här gången vankas det film med samma titel som skivan och i regissörsstolen sitter såklart Charlie Fink uppflugen. Noah and the Whale består för närvarande av Tom Hobden, Urby Whale, Fred Abbott Michael Petulla och Charlie Fink.

Support denna konsert är EP´s Trailer Park


Köp biljett