Nord & Syd + Maja Gödicke

Arrangör Klubb Instant Live:
Datum fredag 10 maj
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

”Popsånger som dröjer sig kvar och liksom inte riktigt vill släppa taget” – Nöjesguiden 5/6

Med medlemmar från Vapnet, Laakso, Holy Madre, Ironville & Penny Century har Nord & Syd kallats indiepop-Sveriges nya supergrupp och hyperaktuella debutalbumet "Som en Människa"  ligger på skyhöga 4.2 enligt kritiker.se efter att landets recensenter tyckt till ”Popsånger som dröjer sig kvar och liksom inte riktigt vill släppa taget” –  (Gaffa 5/6, Arbetarbladet 5/5, Helsingborgs Dagblad 5/5, Värmlands Folkblad 4/5, Västerbottens Folkblad 4/5, Barometern 4/5, Västerbottens Kuriren 5/5). Singlarna ”Men åh” och ”Inte idag” har hörts i radio och detta ljuvliga band ger ut sina skivor på  suveräna etiketten Hybris. Det perfekta gänget att hänga med i väntan på nästa platta från Annika Norlin’s Säkert!. Så här säger bandet själva om skivan:

 

Skivan handlar om död, kärlek och utanförskap. Om att vara eller inte vara en människa. Som all bra popmusik gör. Men det är inte bara en personlig kamp utan också en politisk sådan. En kamp som skulle kunna beskrivas som ständigt aktuell, men kanske extra mycket så idag med en borgerlig regering och rasister i riksdagen.

För när en grupp i samhället föraktar en annan så börjar det alltid med en avhumanisering. Det är därför Sverigedemokrater pratar om babianer och moderater om volymer istället för flyktingar. Det är därför arbetslösa och sjuka omyndigförklaras, med syftet att låta dem bära samhällets misslyckanden som sina egna. Det är därför kvinnor reduceras till kroppar som ska våldtas när de blir obehagliga.

Rätten att vara människa handlar om att inte behöva förklara sig, ursäkta sig, skämmas. Att vara någon man pratar med och inte om. Därför heter skivan som den gör.

 

Maja Gödicke har funnits med i det utvecklade svenska indiemedvetandet länge, inte bara som scenmedlem i Lo-Fi FNK. I något slags avig undervegetation har hon även släppt musik på egen hand och ljud- och stilmässigt fluktuerat mellan det postpunkigt svartvita och det lätt absurdistiska.

Nu är hon aktuell med nya och fantastiska singeln Ligga still som nyligen släpptes på Luxury och där det finns en elegant video signerad Fredrik Egerstand (som jobbat med bland andra José Gonzales). Ett album håller på att skrivas och spelas in så passa på att ta chansen att få höra smakprov på hur framtiden låter!


Köp biljett